Akcija 'Naši ljudi za naš grad' - pomoć za Zdravstvo

11-07-2020 04:55:00 | | / mojenovosti.com |

Akcija Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, za prikupljanje srdstava za vranjske Kovid Bolnice pokrenula je pravu lavinu humanosti, na jugu Srbije.

Zadovoljstvo nam je i Čast da sa Vama podelimo sledeće informacije:
Akcija će trajati do petka 17. Jula kada će donacija biti uručena. Pored vranjskih Kovid bolnica i Kovid ambulante na insistiranje naših sugrađana deo donacije preusmeriće se i na surduličku Kovid bolnicu.
Do sada smo zbog urgentnih molbi uručili mašinu za pranje i sušenje veša, 30 jastuka, 2 pulsna oksimetra, dva digitalna toplomera, 100 maski, 100 para rukavica, 5 litra sapuna, 10 litrtra asepsola , 12 litra akohola i ubruse, četvrtoj novootvorenoj Kovid bolnici u Vranju.
Takođe zbog urgentne molbe, najveća Kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije dobila je dva pulsna oksimetra.
Donacija je poslata i Zdravstvenoj stanici u selu Vlase, oni su dobili beskontaktni toplomer, maske, rukavice i medicinski alkohol.
- Do ovog trenutka, prikupljeno je 663.370,00 dinara na ime pomoći Covid ambulanti i bolnicama u Vranju. Uplate na račun Centra: 491.949,00, Uplate za Vranje preko sajtadonacije.rs: 171.421,00.I to nije kraj. Obaveštavaćemo vas o svakoj novoj pristigloj donaciji u novcu i na dalje. Što se tiče donacija u robi, u toku vikenda ce biti urađen popis, pa ćemo i o tome obavestiti javnost – kaže Jelena Marinković PR CMTDO –a.
Prema njenim rečima svaki donator je evidentiran i svakodnevno se na stranici centra spisak donatora ažurira, do sada ij+h je preko 200.
- Najveća donacija je 100 000, najmanja 500 dinara, ali imaju jednaku vrednost. Među donatorima su brojni pojedinci, sve kompanije ne samo iz Vranja, već i iz Bujanovca, Preševa i Trgovišta. Uključena su i javna preduzeća i pojedinci. Gotovo svaki Vranjanac je izdvojio bar po litru sredstva za higijenu. Ovakvo jedinstvo se ne pamti i to pvu akciju čini još važnijom – kaže Marinković i dodaje da su se i druge organozacije iz NVO –a priključile akciji.
M. N.