Vranjanci najviše koriste Facebook i Instagram

19-07-2020 11:09:12 | | / mojenovosti.com |

Aplikacije na pametnim telefonima i društvene mreže su postale svakodnevnica većine ljudi. Danas čak i TV uređaji imaju ugrađene aplikacije za pristup Facebooku i drugim mrežama.

Zato smo odlučili da napravimo malu anketu, u kojoj je učestvovalo 80 ljudi.
Nije neko veliko iznenađenje da svi anketirani koriste Facebook - većina njih i na računaru i na telefonu, a nekolicina je priznala da FB posećuje i sa računara na poslu.
51 koristi i Instagram - mahom mlađi, a 15oro njih postavlja fotografije gotovo svaki dan.
Pored društvenih mreža, veliki broj korisnika imaju i aplikacije popularnih kladionica, a zanimljivo je da ih koriste podjednako i dame i muškarci. Tu su i aplikacije za vesti - 62 anketiranih koristi jednu ili više aplikacija za vesti.
Od aplikacija za dopisivanje apsolutno najpopularnija aplikacija je Viber, koju ima svih 80 anketiranih. Slede Messenger, Whats App i iMessage.
Od igrica, najpopularnije su Slagalica, Šah i Ukrštene reči, dok oni koji imaju decu 'obavezno' imaju instalirane Talking Tom, Angry Birds i Minions.
Zanimljivo je takođe i da većina anketiranih Vranjanaca smatra da je 300 eura optimalna cena mobilnog uređaja ili računara. Ipak, gotovo svi anketirani uređaje dobijaju uz ugovor sa nekim od mobilnih operatera.
Ivan Trajković