Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Србија > Novogodišnjeg slavlja (ne)će biti

Novogodišnjeg slavlja (ne)će biti

10-12-2020 08:50:56 | | / mojenovosti.com |

Člak Kriznog štaba protiv pandemije dr Predrag Kon izjavio je danas da "nije realno da se dočekuje Nova godina, sa proslavama i okupljanjima, kao do sada. Ja sam i ranije izašao sa tim da nije realno to očekivati, poruka je bila da se ljudi ne zaleću, pogotovo finansijski".
A da li će (ipak) biti Novogodišnjeg slavlja?Što se tiče srpskih ski centara - izgleda da je odgovor - da. Naime, društvene mreže i internet sajtovi sa turističkom ponudom prepuni su ponuda za slavlja na Kopaoniku. Cene se kreću od 'skromnih' 120 eura za četiri osobe dnevno, do ultra luksuznog dočeka za dve osobe za 'samo' 700 eura.
Lokalni ugostitelji širom Srbije takođe potvrđuju ove informacije. Tako su prema pisanju lokalnih medija, ugostitelji u Vranju već krenuli sa prodajom karata za Novu godinu.
"Imamo proverene informacije da su na Kopaoniku, Zlatiboru i u banjama već prodati skoro svi aranžmani za novogodišnje slavlje, pa smo rešili da prodajemo rezervacije kako bi bili u jednakom položaju sa ostalim ugostiteljima širom Srbije" kaže jedan od vlasnika lokala, koji je (razumljivo) želeo da ostane anoniman.
Do Nove godine očekuju se i nove mere Kriznog štaba. Da li će one biti blaže ili ne, ostaje nam da vidimo. A možda i ugostitelji sa Kopaonika znaju nešto što ostatak zemlje ne zna.
I. T.
Foto: Twitter