Udruženje 'BEV' - za lepše i humanije Vranje

31-12-2020 05:42:10 | | / mojenovosti.com |


Udruženje građana "Borino i evropsko Vranje" kroz spoj tradicionalnog i modernog želi da svoj grad učini boljim, naprednijim, humanijim i čistijim, udobnim i lepim mestom za život svih građana, ističu u razgovoru za Info Vranjske Branislav Stojković, Miloš Ilić i Ivica Bogdanov, članovi Upravnog Odbora ovog udruženja.
Stojković objašnjava da na prvi pogled protivrečan naziv udruženja zbunjuje samo neupućene u rad i aktivnosti UG "Borino i evropsko Vranje".
- Želimo da unapredimo naš grad i poboljšamo život njegovim građanima kroz spoj tradicionalnog i modernog, da Vranje bude bolje mesto za život ljudi, što sada na žalost – nije, a bilo je pre 20 i više godina. To želimo da učinimo u svakom segmentu, ekologiji, školstvu, humanitarnim akcijama, edukacijama mladih, ali i drugih građana, ipak, ne krijemo, ekologija nam je u prvom planu - kaže Stojković.
BEV doneo Evropu u Vranje
Na pitanje "koliko su daleko od dnevne politike", Stojković pruža jasan odgovor.
- Sve što radimo u širem smislu je politika, ali suštinski drugačije od sadašnjih odlika političkog života, jer mi ne tražimo radna mesta za nas, funkcije, već samo želimo da popravimo stanje u našem gradu, to nam je jedini cilj, dakle, da kroz razne projekte poboljšamo stanje u Vranju u svim segmentima - ističe Stojković.
(Vranjske/SSB)
Foto: Arhiva