Налазите се на страници > Почетна > Спорт > “SVET NA STAZI” počeo sa odbrojavanjem

“SVET NA STAZI” počeo sa odbrojavanjem

18-03-2021 06:02:41 | | / mojenovosti.com |

Na zvaničnom predstavljanju sata obratili su nam se najveći zvaničnici organizacije Svetskog atletskog prvenstva u dvorani: zamenik gradonacelnika Beograda, Goran Vesić, predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović, ministar omladine i sporta Srbije i predsednik organizacionog odbora Vanja Udovičić.

“Ostalo je još samo godinu dana do početka Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22. Ponosan sam što je Beograd dobio ovakav sat „Svet na stazi“ koji meri vreme do početka najvećeg sportskog događaja održanog u Srbiji. Danas smo pokrenuli i zvanični sajt Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22, na kome možete videti sve informacije o događaju čiji smo domaćini. Pozivam svet da nam se pridruži naredne godine u Beogradu i zajedno sa nama učestvuje u prazniku atletike”, rekao je predsednik Lokalnog organizacionog odbora Slobodan Branković.

„Ispred nas je još godinu dana priprema, zajedničkog zalaganja i potpune posvećenosti do dostizanja postavljenog cilja, a to je organizacija najvećeg svetskog atletskog takmičenja u našoj Srbiji. Uveren sam, da ćemo, kao i mnogo puta do sada, dokazati da sa opravdanjem nosimo epitet najboljeg domaćina koji pomera granice i da ćemo još jednom pokazati međunarodnoj sportskoj javnosti koliko je Srbija zemlja sporta u svakom smislu”, izjavio je tom prilikom ministar omladine i sporta i predsednik organizacionog odbora Svetskog atletskog prvenstva u Beogradu, Vanja Udovičić.

„Danas je tačno 365 dana od početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji. Ova postavka se zove Svet na stazi, jer će Beograd biti centar sveta za godinu dana. Zahvaljujem se Gradu Beogradu i Ministarstvu omladine i sporta, bez čije pomoći ne bismo mogli da organizujemo ovakav događaj“, rekao je Jevrosimović.

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, istakao je da će Svetsko dvoransko prvenstvo biti najbolja moguća promocija za Beograd i Srbiju.

„Beograd će biti centar sveta, a Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici će biti možda i najvažniji sportski događaj godine, a podsetiću da su kratke trke na Olimpijskim igrama uvek najgledanija takmičenja. Ono što je gospodin Jevrosimović uradio, samo pokazuje šta može da se napravi od sporta koji je skoro zamro, kada se na čelo postave pravi ljudi. Koliko ovo znači za promociju, samo izračunajte koliko će svetskih televizija prenositi ovaj događaj, pomnožite to sa ciframa i minutima na televizijama za reklame, to je najbolja moguća promocija“, istakao je Goran Vesić.

Sat su u rad simbolično pustili pritiskom na taster čime je zvanično počelo odbrojavanje do Svetskog prvenstva u dvorani Beograd22.

(Atletski savez Srbije)