Izložba crteža mladog umetnika Janka Jankovića

23-09-2021 05:55:42 | | / mojenovosti.com |

Likovna radionica Narodnog univerziteta u Vranju avake godine priredjuje izložbe jednom od polaznika koji se najviše istakao u svom radu. Janko Janković je najmlađi polaznik koji je do sada imao samostalnu izložbu u galeriji a zaslužio je to jer nas je bukvalno sve zasenio i oduševio svojim talentom, posvećenšću i kreativnošću. On je najvredniji od svih nas i po broju radova mogao bi da se predstavi istovremeno u deset galerija. Najčešće crta životinje koje predstavlja sa ljudskim karakteristikama. U svakom Jankovom crtežu možete da vidite više priča i pred sobom imate čitav film. Crta lagano, virtuozno i često se smeši uživajući u tome što stvara.

Iako ima tako malo godina po meni je vrhunski ilustrator i genijalni crtač. On je i do te mere osvešten da od njega treba učiti. Njegova dela nas edukuju da prirodu moramo čuvati i da volimo životinje sve. Da su one jednako vredne kao i mi Trebamo da naučimo da ih poštujemo i da se više nikada ne desi da neka životinja zbog naše nepažnje bude izumrla vrsta.
Crta najčešće olovkom i crnim markerom i polako gradeći scene, vidi se da ih u procesu rada osmišljava. Gicko mu je omiljeni junak i ima mnogo crteža sa Gickovim avanturama.
Ponosna sam na Janka. Ovu izložbu pogledajte više puta jer ćete svaki put videti i uočiti nešto novo.
Izložba će biti otvorena u petak, 24. septembra u 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.
M. N.