ТГТ Техногас: Сав увезени и испоручени кисеоник има одговарајућу чистоћу

29-09-2021 11:11:02 | | / mojenovosti.com |

Сав увезени и испоручени кисеоник здравственим установама у Републици Србској у протеклом периоду има одговарајућу чистоћу за употребу у здравственим установама, наведено је у саопштењу предузећа ТГТ Техногас, који је потписао директор Станислав Чађо, реагујући на, како је наведено, бројне нападе и изречене неистине.

- Сваки увоз и испоруку прати одговарајући сертификат о усклађености, који то потврђује. Испорука кисеоника купцима одвијала се у складу са одредбама и условима садржаним у тендерима, које су установе објављивале. Пружени ниво услуге био је такав да је осигуравао снабдјевеност здравствених установа и у најтежим и најкритичнијим тренуцима пандемије ковида 19 - наводе из ТГТ-а.

Подсјећамо, Агенција за лијекове БиХ је фирми ТГТ Техногас издала Рјешење о забрани промета и производње медицинског кисеоника јер, како се наводи, не посједује потребне дозволе.
Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је за РТРС да ова здравствена установа има на залихама кисеоника до вечерас.
Ђајић је рекао да је УКЦ од фирме ТГТ Техногас набављао кисеоник сваки други дан, те да фирма Mесер која испоручује медицински кисеоник за болнице у ФБиХ, нема довољно на стању да би га допремили и за болнице у Србској.
Након притисака опозиције о исправности кисеоника у здравственим установама, а по налогу Владе, у УКЦ-у Републике Српске узет је узорак кисеоника, који се свакодневно користи у овој здравственој установи.