Налазите се на страници > Почетна > Колумне > Bogata ponuda i niske cene

Bogata ponuda i niske cene

05-03-2022 11:16:02 | | / mojenovosti.com |

Aktuelna izborna kampanja je na političku scenu vratila mnoge 'zaboravljene asove'. Neki od njih u politici, i javnom životu uopšte, nisu viđeni još od (Slobinih) devedesetih.

Ponuda je bogata i na desnici, i na levici, a iznenađujuće, i u samom političkom centru. Zanimljivo je da praktično (čast izuzecima) nema izborne liste bez barem tri, četiri stranke i pokreta. I kako ono ide pesmica... 'zajedno smo lepši, zajedno smo jači...', e pa, upravo tako su u kampanju krenuli mnogi, što na lokalu, što na republičkom nivou.
Gotovo da je (tragi)komično prisustvo nekadašnjih demokrata na listama desnih (i još desnijih) opcija. Ima, naravno, i desničara koji su danas nekakvi ekolozi, zaštitnici prirode ili šta već... Svima njima je zajednička želja 'da pomognu narodu', naravno, iz lokalnih ili republičkog parlamenta. I kao što kaže ona izreka 'prvo pomozi sebi, pa drugome', tako i mi, valjda, prvo treba da pomognemo njima da uđu u Skupštinu (čuj mene, da primaju poslaničke plate... Jok bre, volonteri su svi!).
I tako, kako kaže ona izreka (koju sam upravo izmislio) - olovku u ruke, pamet u glavu!
NIV