Jevrosimović: 'Pretile su sankcije za ceo srpski sport'

13-04-2022 10:47:39 | | / mojenovosti.com |

Nedavno učešće sportista Kosova* na međunarodnim sportskim takmičenjima u Beogradu, izazvalo je dosta polemika u stručnoj javnosti, među sportskim radnicima, ali i u političkim krugovima.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović je sada otkrio i pozadinu ovih dešavanja, i po prvi put naveo da su pretile sankcije svim sportovima i sportistima iz Srbije:
"Suočili smo se sa ozbiljnim pritiscima na naš sport. Olimpijski komitet Srbije je u januaru dobio upozorenje od predsednika MOK gospodina Baha da, ukoliko zabranimo sportistima tzv. Kosova učešće na međunarodnim takmičenjima u organizaciji Srbije, postoji mogućnost da se ceo srpski sport suoči sa ozbiljnim sankcijama. Sledeća dva međunarodna takmičenja, posle ovog upozorenja, bila su Balkansko juniorsko i Svetsko seniorsko prvenstvo u atletici. Tako da smo došli u situaciju, ničim izazvano, da se koplja lome preko atletike: ako ih pustiš - ti si izdajnik, ako ih ne pustiš - odgovaraš za sudbinu srpskog sporta. Više odgovora na ovu temu možete dobiti i od Olimpijskog komiteta Srbije, koji je i obavestio nadležne institucije, sportske saveze, kao i Srpski atletski savez o potencijalnoj opasnosti koja dolazi iz MOK-a.Atletičari tzv. Kosova ispoštovali zakone Republike Srbije"
"Nadležni sportski savezi trebalo je blagovremeno da upozore javnost o tome kakve opasnosti prete našem sportu. Navijači nisu znali pozadinu cele priče, gde je postojala pretnja suspenzije celog srpskog sporta, uključujući i fudbal, kao i učešće reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru "dodaje Jevrosimović.
NIV
Foto: Atletski Savez Srbije