Налазите се на страници > Почетна > Спорт > ATLETSKI REKORD ZA SRBIJU !

ATLETSKI REKORD ZA SRBIJU !

03-08-2022 07:21:56 | | / mojenovosti.com |

Adriana Vilagoš još jednom je dokazala zašto je nazivaju “čudom od deteta”, ona je od malih nogu pokazivala ekstreman talenat, a već nekoliko godina unazad ona niže fantastične rezultate.

Talentovana mlada atletičarka prošle godine postala je Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja, a ove godine nadmašila je svoj rezultat I još jednom potvrdila da je na tronu I da nema nameru da ga prepusti nekom drugom.

Novi zlatni hitac, kao i novi nacionalni rekord i rekord šampionata za starije juniorke Vilagoš je izvela na stazi stadiona u Kolumbiji rezultatom – 63,52 Adriana je udarila novi pečat na istoriju srpske, ali I svetske atletike.

Današnji dan ostaće zauvek upisan kao dan kraljice sportova, dan kada se u dalekoj Kolumbiji pevalo “Bože pravde”,

Adriana je “oduvala” svoju konkurenciju kada je njeno koplje letelo do neverovatnih 63.52 m u trećoj seriji. Pored ovog fantastičnog rezultata, ona je imala još tri hica preko 60 m što govori o njenoj superiornosti I vrhunskoj formi u kojoj se nalazi. Ostale takmičarke bacale su skoro 10 metara manje od naše Adriane.

Vicešampionka sveta postala je Valentina Barrios iz Kolumbije sa 57,84 m, dok je treće mesto zauzela atletičarka iz Urugvaja Manuela Rotundo rezultatom 55.11 m.