Са ким сарађује отац градоначелника Бања Луке Драшка Станивуковића?!

28-08-2022 05:50:10 | | Патриот/ mojenovosti.com |

Са ким сарађује и чиме се бави отац градоначелника Драшка Станивуковића, који свакодневно упире прстом у имовину и послове других политичких функционера док жустро одбија одговорити на питања о сопственој имовини којом располаже он као и његов отац.

Скупоцјене аутомобиле, вилу у Бањој Луци, живот на високој нози као и многобројна путовања користи несвршени студент Економског факултета.

Поставља се питање одакле долази новац младом градоначелнику?

Подсјећамо, под изговором да се повлачи из бизниса због сина, Драган Станивуковић је продао фирму „Финанц“ коју су посљедњих година често спомињали политички противници његовог сина у Скупштини града Бања Лука. Станивуковић је својих 45 одсто уђела продао двојици других сувласника Милошу Бузаџији и Јеленку Лолићу за два милиона КМ.

О његовом тренутном занимању као ни о пословима не можете пронаћи ништа уколико се упустите на претрагу по интернету. Градоначелник Станивуковић је и уклонио фотографије са својим оцем на друштвеним мрежама те о њему скоро никада не говори.

На друштвеним мрежама се потегла расправа о вези Драгана Станивуковића са шпедитерском фирмом за коју многи тврде да је само параван за криминалне радње, попут транспорта нелегалне робе, а у поменутом случају и људи што га доводи у директну везу са Шкаљарским кланом.

Подсјећамо, полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске недавно су у Бањалуци ухапсили су Бојана Рогуљића из Бање Луке због постојања основа сумње да је починио кривична ђела „Организовани криминал“, „Помоћ учиниоцу након извршеног кривичног ђела“ и „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“.

Рогуљић је наиме ухапшен због сумње у њргову умјештаност у скривању одбјеглог Црногорца, који је у гепеку ушао у БиХ, иако је на потјерници Интерпола.Сумња се да се ради о припаднику Шкаљарског клана. Ријеч је о наставку акције која је резултат распакивања апликације Скy а који су достављени нашим агенцијама путем ЕУРОПОЛ-а и америчког ФБИ-а.

Ухапшени Бојан Рогуљић је син Славка Рогуљића, а који је доведен у везу са оцем градоначелника Драшка Станивуковића, с којим је 2019. године удружио капитал како би истиснуо мале акционаре из познатог бањалучког шпедитерског предузећа „Меридиан“.

Станивуковић је наиме 2020. године продао своје дионице у Меридиану Анђелку Шоботу, чије власништво у овом предузећу је износило 73,8 одсто. Посао је обављен 12. јуна на Бањалучкој берзи, а био је вриједан 644.000 КМ.

Бојан Рогуљић је након шест дана проведених у притвору, 20. августа пуштен на слободу. Суд БиХ му је 12. августа одредио једномјесечни притвор и то због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке или саучеснике и бојазни да ће поновити кривично ђело.

Ова акција је за собом повукла име Драгана Станивуковића који се након кандидовања његовог сина, а тренутног градоначелника Бање Луке повукао из јавног живота и о чијем бизнису млади градоначелник никада не говори.