Наводни борац против партократије и непотизма градоначелник Бања Луке позапошљавао у градске институције родбину и пријатеље

02-09-2022 04:33:47 | | / mojenovosti.com |

Млади градоначелник највећег града Републике Српске, Драшко Станивуковић на политичкој сцени се појавио као револуционар који је обећавао много да би на крају погазио речено и Бању Луку довео у безнађе.

Драшко Станивуковић је у току предизборне кампање испред своје странке, Партија демократског прогреса (ПДП) поручио да суштина програма ове странке превазилази оквире једне политичке партије јер се ради о идеји која подразумијева град без страха, уцјена и стега партократија. Зато је заједнички циљ ове странке била промјена власти и побољшање услова за живот свих грађана у Републици Србској.

Kао и многа предизборна обећања великог броја политичких партија и ово обећање актуелног градоначелника Бање Луке била је звјездана прашина којом је успио накратко „омамити“ грађане и придобити њихово повјерење које је убрзо изгубио.

Драшко Станивуковић је у Градску управу Града Бања Лука и у најистакнутија градска предузећа запослио око 200 блиских људи, махом пријатеља, чланова породице и блиских чланова Партије демократског прогреса, што је поменута предузећа увело у озбиљну финансијску кризу.

Градоначелник Бање Луке нудио је послове „преко везе“ умјесто путем конкурса чиме је систем који је обећао да ће унаприједити урушио и озбиљно угрозио.

Kако ексклузивно сазнајемо градоначелник Драшко Станивуковић је свој Kабинет попунио сарадницима који су приликом запослења претходно били запослени у Партији демократког прогреса (ПДП), а приликом запослења у Градску управу су имали лажна увјерења.

Грујић Владимир, био је кандидат за одборника ПДП-а и члан Предсједништва градског ПДП-а, а Станивуковићевом одлуком у Градској управи је распоређен као шеф Kабинета градоначелника. Затим, Вукомановић Тања кандидат за посланика испред Партије демократског прогреса, а тренутно је савјетник градоначелника и шеф Тима за комуникације. Међу многобројним упосленицима Граске управе нашла се и Мирна Савић Бањац, одборник покрета „Бањалука зове“, некадашњи одборник у Скупштини Града Бања Лука и кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

На списку упослених „преко везе“ нашли су се чланови породица, супруге, мужеви актуелних одборника Партије демократског прогреса (ПДП) у Скупштини Града Бања Лука, као и најближих сарадника градоначелника Станивуковића у Градској управи.

Уколико детаљно погледате списак запослених који су посао добили захваљујући актуелном градоначелнику Бање Луке биће вам јасно да од приче како Партија демократског прогреса има за циљ побољшање услова за живот свих грађана у Републици Србској заправо нема ништа.

Извор: ПРСТ