Slađana Veljković - 'Car Dušan Silni'

23-03-2023 10:11:48 | | / mojenovosti.com |

Kao da smo već svi na društvenim mrežama, i kao da svi već znamo dosta o kreativnim, ali i tehničkim stvarima koje je prate. S tim u vezi je uvek pohvalno, prijatno i "lako" likovnim stvaraocima medju kojima se i sama nalazim Ako bih obrazložila predhodno navedeno - rekla bih da je to najkraći put da jednu umetničku sliku, radove ugleda mnogo veći broj ljudi, nego što bi ti isti ljudi došli u Galerijsmi prostor. Možda je to samo subjektivna procena, (ipak sam lako stavila pod navodnike) , jer lako nije ništa ako se ne potrudimo.

Društvene mreže više ne služe samo za zbližavanje ljudi, već sve više za posao, plasiranje proizvoda i usluga, ali i najrazličitije moguće lepeze stavova i mišljenja. Što se mojih radova tiče i predstavljanja na FB-u, konkretno, primećujem veoma pozitivnu reakciju kada su u pitanju tzv. 'Reels' snimci, koji su pokriveni muzikom i zvukom.
Za sliku koju sam sa zadovoljstvom radila, koja mi je predstavljala veliki izazov - Car Dušan Silni - dobila sam puno pohvalnih i veoma inspirativnoh komentara. Dušan je vladao skoro 25 godina - kao kralj, a potom i kao car najvećom državom koju je jedan srpski vladar imao u istoriji. Lice mu je bilo duguljasto, kosa crna, a oči tamne. Pamtiće se po lepoti koja pleni, a ratnik u njemu izazivaće strahopoštovanje zauvek.
Istorija će ga pamtiti kao 'silnog', iako ga istoričari opisuju kao izuzetno lepog muškarca.
Da li sam u tome uspela, da predstavim jednog ratnika, vojskovođu i našeg Cara, uz pomoć četkice i boja, možete pogledati na mom profilu kroz hronologiju nastanka jedne slike.
Slađana Nedeljković