Краљица свих бања - Предлажемо како да проведете активан викенд у Врњачкој Бањи

03-05-2023 11:07:57 | | / mojenovosti.com |

Најпосећенија бања међу домаћим туристима, и по многима најлепша, већ деценијама уназад носи надима Краљица бања. Врњачка Бања је једнако посећена како међу млађом популацијом, тако и међу старијом. Ово само говори у прилог њеној богатој и разноврсној понуди. Но, ми ћемо се данас посветити могућностима које она пружа у погледу активног одмора.

Шетња парковима Врњачке Бање

Испитивање могућности за активан одмор у Врњачкој Бањи ћемо кренути у лаганом темпу, и у оној врсти активности која прија свакоме, а то је шетња. И заиста, мало је места у Србији које пружају прилику за тако пријатну шетњу као што то чини Врњачка Бања.

Наравно, мислимо пре свега на Врњачки парк. Централни Врњачки парк се простире на потезу од 2км. И на тако “малом” потезу имаћете прилику да видите мост љубави, римски извор, као и цветне ронделе – понос Врњачке Бање. Централни врњачки парк уређен је у барокном стилу, карактеристичном за Француску.

Парк је 2011. године добио нови изглед изградњом Јапанског врта. Јапански врт се простире на површини од 3.000м. Осим естетских разлога, парк је саграђен и у циљу упознавања народа са јапанском културом. У централном делу врта налази се мало језеро са острвцем, чајна кућица, водопад и мост. Ово је иначе тек други јапански врт у Србији, а први се налази у Београду.

Уколико планирате да највећи део свог времена проведете у парковима Врњачке Бање, онда је наш савет да посетите страницу собе Врњачка Бања, где ћете пронаћи велики број повољних смештајних једница у свим деловима бање.

Могућност за тимске спортове у рекреационим центрима

У зависности од тога да ли сте у већем или мањем друштву кренули пут Врњачке бање, свакако ће зависити и одабир врсте спортске активности којом желите да употпуните ваш одмор. Уколико долазите са спремном екипом, предлажемо вам да закупите неки од спортских терена у Врњачкој бањи.

У спортско рекреационом центру „Рај“ на располагању су вам чак три травната терена, намењена игрању фудбала, а уз њих се налази и атлетска стаза.

На стадиону малих спортова „Коцка“ можете у вечерњим часовима закупити терен и на њему играти кошарку, рукомет или мали фудбал.

Оближњи Гоч - Рај за све љубитеље природе и скијања

Уколико се налазите у Врњачкој Бањи током зиме, не пропустите прилику да се окушате у скијању на оближњем Гочу. Гоч се налази на свега 12 км од Бање, а цене ски пасова су на овој планини врло повољне и са ценом од 1.000 динара за одрасле и 700 за децу, једне од најјефтинијих у Србији. На Гочу је могуће и ноћно скијање, јер су две стазе потпуно осветљене.

Гоч је доступан и једнако атрактиван током топлијег дела године. Бројне агенције агенције из Врњачке Бање организују викенд излете на овој планини, и њихова цена се креће испод 1.000 динара. Уколико сте својим аутом дошли у бању, онда од бање до Гоча стижете за мање од 15 минута.

На Гочу такође постоји и ловиште, па уколико желите да се опробате или сте већ љубитељ ове дисциплине, планина вам даје прилику и за то.

Оно што нам је потребно, пре свега нашем телу, након бројних активности јесте одмор и релаксација. Најквалитетнији опоравак, захваљујући благотворним дејствима хидромасажне каде, пружиће вам апартмани са ђакузијем Врњачка Бања.

Богата понуда активности на води

Какав је то викенд у бањи ако не посетите макар један базен? Врњачка Бања нуди доста опција у овом погледу.

За почетак на два километра од Снежника налазе се највећи отворени базени Клобук. Цена дневне карте за базене је 300 динара, док је за децу до 7 година улаз бесплатан.

За оне који не би да се одрекну купања ни у зимским данима, или у летњим желе нешто више приватности, купање у базену хотела Меркур уз коришћење сауне и турског купатила износи 900 динара, док деца до 10 година плаћају 450 динара. Поред Меркура и многи други хотели у бањи нуде опције затворених базена, а неки од тих базена су испуњени водом са термалних извора.

Нешто и за адреналинске зависнике

Врњачка Бања се потрудила да обогати свој садржај за све љубитеље адреналина. Тако је са радом почела и панорама. Највећи панорамски точак на Балкану са импозатном висином од 50 метара постављен је у Врњачком парку код језера. Са своје 32 климатизоване кабине са тонираним стаклима и тематском расветом представља нову атракцију Врњачке Бање, активну током целе године између 12 и 20х.

За љубитеље нешто екстремнијих адреналинских доживљаја ту је спортско пењање, у ком се можете окушати у Врњачком парку. У поменутом парку је смештена вештачка стена за спортско пењање.

Западна Морава - Идеална дестинација за све риболовце

На 10-ак километара удаљености од Врњачке бање, на месту познатом као Подунавачке баре налази се место иделано за љубитеље спортског риболова. Пеца се на Западној Морави, а најатрактивнији улов представљају штуке. На овом месту се такође одвијају бројна домаћа и регионална такмичења у спортском риболову.

Овим је наша прича о активностима у Врњачкој Бањи завршена. Верујемо да ова бања поред наидимка краљица бања може успешно да понесе и надимак краљица активног одмора. Слажете ли се са нама?