Izložba Isidore Jovčić u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju

04-08-2023 09:56:09 | | / mojenovosti.com |

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju u subotu, 5. avgusta, od 19 časova biće otvorena izložba slika Isidore Jovčić, srpske akademske umetnice.

Naziv postavke je ,,Kaligrafski gest u antropocentričnoj slici – izložba eksperimentalne kaligrafije“ koja je i doktorski umetnički projekat autorke. Isidora Jovčić rođena je 1993. godine u Knjaževcu. Nakon stručne umetničke škole u Nišu, na smeru za grafički dizajn, diplomirala je na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, gde je završila i master studije.
Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom savremene umetnosti 21. veka i pripada mlađoj generaciji slikara ekspresionizma, enformela i akcionog slikarstva.
Do sada je svoje radove izlagala na brojnim kolektivnim izložbama. Postavka kojom se predstavlja u Vranju odabrana je na izlagačkom konkursu Galerije Narodnog muzeja Vranje i realizuje se u okviru projekta Godišnji program Galerije Narodnog muzeja u Vranju za 2023. godinu. Finansijski je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Srbije .