Налазите се на страници > Почетна > Спорт > ADRIANA VILAGOŠ DO EVROPSKOG ZLATA

ADRIANA VILAGOŠ DO EVROPSKOG ZLATA

14-08-2023 03:36:41 | | / mojenovosti.com |

Nakon osvojene srebrne i bronzane medalje u troskoku, i nakon osvojenog zlata u skoku uvis, naše “čudo od deteta” nastavlja da dominira. Adriana Vilagoš je šampionka Evrope u bacanju koplja.

Ona je u finalu ove discipline, najdalji hitac zabeležila u četvrtoj seriji, kada je koplje letelo do 58.38 metara. Ovaj rezultat bio je dovoljan da Adriana ponese titulu najbolje juniorke Evrope u bacanju koplja.

Samo noć nakon što je osvojila zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, Angelina Topić takmičila je i u finalu skoka udalj.

Uspela je Angelina u drugoj seriji da skoči 6.36 što je bilo dovoljno za peto mesto, da bi u petoj seriji skokom 6.42 ipak na kraju zauzela šesto mesto.

Angelina je u Jerusalim došla sa najboljim rezultatom u Evropi, međutim medalja joj je ipak izmakla.

Elizabet Endudi iz Irske je skokom od 6.56 osvojila zlato. Bugarka Plamena Mitkova je rezultatom 6.54 došla do srebra, dok je bronza završila oko vrata Laure Rakel Miler zahvaljujući skoku od 6.51.

Nikola Kostić zauzeo je peto mesto u finalu trke na 400 m prepone rezultatom 50,58 s. Iako je Nikola vodio tokom cele trke, nažalost u samom finišu je izgubio snagu i trku ipak završio kao peti u Evropi.


(SAS)