Налазите се на страници > Почетна > Колумне > Predizborna bela tehnika

Predizborna bela tehnika

05-12-2023 02:54:16 | | / mojenovosti.com |

Izborna kampanja koja je u svom finišu, manifestuje svoje uticaje na najneverovatnije načine.

Elem, krenem ja da pazarim novi frižider, jer eto, 'Black Friday', a ja imam 30 odsto popusta, pa rekoh, da iskoristim. Prodajni objekat poznatog lanca bele tehnike, kad tamo, stariji gospodin se uveliko raspravlja sa prodavcima - 'Pa ja imam garanciju dve godine, a mašina za pranje se pokvarila posle pola godine'. 'U redu, ako niste vi možda pogrešno povezali, dobijate novu, nema problema' pomirljivo će prodavac. 'Ma, slušaj bre ti, ja sam bre u stranku, sin mi u opštinu radi. Ma slušaj bre, ne dobijem li mašinu do sutra, ma, na Vučića će pišem. Eve, kažem vi, Vučića će obavestim!'.
Sa druge strane, jedna poznata lokalna 'političarka', usred kampanje je prešla iz opozicione u vladajuću stranku. 'Šta da radim, ja mora se udajem, imam 38 godine'. Pošteno. Ako ne dobije funkciju barem će da nađe muža. Ako.
Njena pak starija koleginica, 'veteranka' što bi se reklo, nije ni na jednoj listi. 'Ja sam godinama na funkciju, da vidim kakva će bude podela posle glasanje, pa da vidim gde da pređem. Al ovo u poverenju, nemoj da pišeš slučajno'. Evo, neću!
I. T.