Kou hvalio Srpski atletski savez: 'Znamo da smo ovde u sigurnim rukama'

29-03-2024 10:17:33 | | / mojenovosti.com |

Srbija i Beograd će u subotu ponovo biti epicentar svetske atletike organizacijom Svetskog prvenstva u krosu, koje će biti održano u Parku prijateljstva na Ušću!

Tom prilikom održana je i konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou.

–Velika nam je čast da je Beograd četvrti put domaćin jednog ovako velikog takmičenja. Nadamo se, i kandidati smo za Evropsko prvenstvo 2028. godinu. Želim svima da poželim lep boravak u Beograd. Nadam se da će naša federacija da uradi sve što je neophodno kao i do sada. Imaće našu pomoć. Hvala što ste me pozvali da u našoj kući budem vaš gost. Puno sreće na trci– rekao je Šapić na početku obraćanja.

Potom se javnosti obratio i Sebastijan Kou koji se i te kako zahvalio Srpskom atletskom savezu i njegovom predsedniku Veselinu Jevrosimoviću, kao i državi Srbiji što je Beograd postao važan centar kada je u pitanju atletika, dok je prvi čovek SAS-a poručio:

– Čast mi je i zadovoljstvo da mogu da pozdravim gradonačelnika Aleksandra Šapića, kao i atletsku legendu i predsednika Svetske atletike Sebastijana Koua. Srbija je jedina zemlja u svetu koja je dobila organizaciju dva Svetska prvensta u poslednje dve godine. Ne sumnjam da će i ovo biti proglašeno kao jedno od najbolje organizovanih. U Beograd je pristiglo više od 500 atletičara. Preko 50 zemalja je otkupilo direktan TV prenos i Beograd i Srbija će biti centar dešavanja u svetu. Hvala svima onima koji su pomogli organizaciji, hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, gradu Beogradu, domaćim sponzorima kompaniji Dunav osiguranje i VODAVODA. Hvala i Svetskoj atletici koja nam je ukazala poverenje da organizujemo jedno ovako takmičenje. Hvala puno i uživajte – poručio je Jevrosimović.

(SAS)