Улагање у образовање води ка бољој будућности

13-06-2024 11:33:04 | | / mojenovosti.com |

Без обзира да ли планирате дипломске или мастер студије, или сте већ у пословном свету па желите да се усавршавате, неопходна је воља и рад на себи како бисмо стекли нове вештине и знања. Уколико сте запослени, непрестано усавршавање омогућава да се лакше изборите са разним изазовима који се дешавају у пословном свету. Техника и технологија напредују из дана у дан, па се тако мењају и захтеви али и потребе када је радна снага у питању. Некада су одређене компетенције биле потребне за неко радно место, а данас се тражи нешто ново јер је то од раније већ застарело. Сам процес учења се не завршава када стекнемо диплому у формалном образовању. Касније, вештине и знања се стичу кроз радионице, курсеве али и менторство. Све ово може бити под‌једнако значајно као и формално образовање.

Студије у земљи или иностранству

Када се заврши средња школа, већина се одлучује за неке од виших школа и факултета у нашој земљи. Међутим, сваке године расте број оних који желе да оду на студије у неку страну земљу. Многи студенти се одлучују за неку од земаља у окружењу, али није мали број оних који одлазе и у неке далеке земље. Да би студирали у иностранству многи конкуришу за стипендије, али наравно стипендију не добију баш сви. Школарине су поприлично високе за наш стандард па многи одустају уколико не прођу када конкуришу за стипендију неког факултета.

Новац за студирање

У том случају треба истражити и друге опције које ће вам омогућити да дођете до потребних средстава за школовање. Најповољнији кеш кредити које можете узети код многих банака, даће вам могућност да остварите ваше жеље. Повољне каматне стопе као и већи број рата чине да најповољнији кеш кредити буду максимално добро искоришћени у стицање образовања, и изградњу добрих стручњака који ће у будућности помоћи својој земљи. Родитељи желе да својој деци обезбеде бољу перспективу у будућности, па су најповољнији кеш кредити одличан избор, јер за њихово добијање није потребан депозит а ни учешће.


Пословне прилике које обећавају добру каријеру

Ако сте запослени и имате потребу да се непрестано усавршавате, да учите о новим технологијама свакако ћете имати велику предност при добијању бољих позиција у фирми. Данашње време са собом доноси и многе промене, а рад на стицању вештина је цењен од стране послодаваца. Тимски рад, креативност, способност брзог и ефикасног решавања проблема, али и лидерство, само су неке од вештина које су већ дуже време на цени у компанијама. Унапређивање ових вештина захтева похађање курсева или радионица, за које је потребно издвојити одређена финансијска средства и време.

Сва ова улагања ће од вас учинити ефикасније и професионалније раднике, менаџере или директоре. Чак и ако имате сопствени бизнис, стицање нових знања и улагање у образовање треба да вам буде циљ како би посао напредовао. Исто тако ако поседујемо нека шира знања или тражене вештине, можемо бити унапређени од стране послодавца или конкурисати за боље радно место.

Продуктивност и други бенефити

Додатно образовање, односно стицање знања после завршеног формалног образовања, доприносе већој продуктивности. Такође, осећај мотивисаности нам даје снагу да уложимо додатне напоре како бисмо постигли зацртани циљ. Тиме градимо јачу веру у себе, и стичемо самопоуздање и самопоштовање. Овај рад доприноси стручности али и квалитетнијем извршавању задатака. Велики број вештина вам може помоћи да лакше и брже одрађујете послове, али и да се лакше суочите са бројним изазовима које носи рад у компанијама. Квалитетнији рад доводи до задобијања поштовања од стране осталих колега. Тако ће и ваш тим расти, и бити задовољнији али и успешнији. Додатна усавршавања су одлична и за стицање контаката, и ширење мреже познаника који могу бити битна карика у будућој каријери.

Online едукациј

Напредак технике и технологије је видљив на сваком кораку, као и у свим сегментима живота. Данас, не морате негде физички бити присутни већ се све може одвијати online. Ово важи и за сферу образовања. Предавања можете пратити у паузама на послу, уколико радите, или из удобности свог дома. Такође, данас је већина курсева доступна у online верзији, па их можете похађати у време које вама највише одговара, као и са било ког места на планети.

Чак и док студирате, уз стицање формалног образовања велика је предност уколико имате могућност за стицањем додатних знања. Ако можете да ускладите обе ове обавезе то ће вам у грађењу каријере бити велики плус. Јако је важно да изаберете праве едукације, које ће вам користити и уз које можете стално напредовати. Ово је важно, јер данас свако може снимати курсеве и продавати их, али треба препознати квалитетан материјал који ће нас научити потребним вештинама.