Крвава трагедија на Криту

17-05-2013 11:37:41 | | Глас Русије, фото: «Вести.Ru»/ vostok.rs |


Грчка полиција и руске дипломате објасниће околности крваве трагедије, до које је дошло на острву Крит. Наиме, 20-годишњи аниматор из Холандије, напао је ножем дечака из Русије. Дечак је у тешком стању и налази се у једној од атинских болница. Лекари тврде да је ван животне опасности, иако је његово стање још увек тешко.

Једанаестогодишњи Никита Онишенко из Москве, одмарао се на Криту заједно са родитељима. Током ноћи су га, обливеног крвљу, са многобројним повредама нанесеним ножем нашли на паркингу хотела. У критичном стању је авионом превезен у Атину. Сумња се на грађанина Холандије, који је притворен, јер су његова торба, као и неке личне ствари, такође били натопљени крвљу.

Према подацима истражитеља, дечак је био сведок крађе, коју је починио Холанђанин. Локални медији јављају да је дечаку било нанесено око 20 убода ножем. Детаљну истрагу овог диваљачког и суровог злочина је затражио Павел Астахов, повереник председника РФ за права детета Павел Астахов. Дечји омбудсман већ је упутио захтеве и изјаве у МИП, Министарство за ванредне ситуације, Истражни комитет Русије, као и Ростуризам.

У руској амбасади у Атини за „Глас Русије“ су потврдили, да дипломате раде на расветљавању догађаја:

- Конзуларно одељење амбасаде контактира са локалном полицијом, са мајком пострадалог дечака, као и са лекарима болнице. Паралелно се ради са туроператором, са грчком страном и осигуравајућим друштвом.

Трагедија која се догодила, шокирала је не само Русију, већ и читаву Грчку. Сваке године ову земљу посећује више од милион и по руских туриста. Њих не привлачи не само топло море и древна историја, већ и веома добри односи међу Русијом и Грчком. За Грке је туризам- практично главни извор прихода. Зато се сви скандали овде доживљавају врло болно, рекао је публициста Василиј Колташов:

- Сви скандали, који могу да се догоде, не иду на руку грчком туристичком сектору. Али, ништа неће бити заташкано, и сви ће се трудити да се сазна прва истина, да се све испита.

Према писањима грчких медија, осумњичени је све признао, истрага се наставља.