На Балтичком мору примећен НЛО?

07-09-2013 12:16:28 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


У Русији постоји много места, где се чешће региструју аномалне и необјашњиве појаве. Једно од таквих места је и Калињинград и његова околина. „Глас Русије“ је успео да поразговара са очевидцима који су пратили и фотографисали необичне објекте на небу. Ево шта је рекао сведок ове појаве:

- Крајем јула 2011. године сам ишао аутомобилом из Калињинграда у Зеленоградск. Негде на пола пута, око 19.40, приметио сам са бочне стране да се паралелно са мном креће нека супстанца етеричне боје. Она се кретала истом брзином као и ја негде око 2 км.

Када сам почео да обраћам пажњу, објекат је променио брзину. Почео је нагло да иде напред, затим се заустављао, приближавао путу и повећавао. Био је светло-љубичасте боје, у облику омањег балона, који се претварао у диск, па опет враћао у облик балона. Одлучио сам да се зауставим поред пута, отворио прозор и почео да пратим тај објекат. Он је почео да ми се приближава и на неких 20-30 м од аутомобила почео да се подиће и спушта до висине око 3-4 м изнад земље.

Његова величина је била као фудбалска лопта и онда се повећавала и до три пута, мељала облик од округлог до спљоштеног. Са стране му се појавио ватрени реп, који је, такође био светло-љубичасте боје. Онда је нестајао. Овај објекат се невероватном брзином премештао и хаотично кретао преда мном горе-доле, напред, удаљавао се и приближавао.

Почео сам да га фотографишем на телефон. Још увек имам те фотографије.

Сергеј Вељев,