Сергеј Рјабков: „У Сирији постоји чврста политичка воља за испуњавање договора“

28-09-2013 11:13:30 | | Глас Русије, фото: Елена Супонина/"Голос России"/ vostok.rs |


У ноћи између петка и суботе по московском времену треба да буду донете важне одлуке о Сирији. Организација за забрану хемијског оружја објавиће у Хагу процесуалне одлуке о сарадњи са Сиријом, чији резултат треба да буде њено хемијско разоружање.

Одмах после тога у Њујорку ће бити одржано гласање у Савету безбедности УН о резолуцији која обавезује Сирију на такву сарадњу. Компромисни нацрт резолуције усагласиле су Русија и САД. Заменик министра иностраних послова РФ Сергеј Рјабков је у ексклузивном интервјуу за „Глас Русије“ говорио о суштини нових договора и роковима за њихово извршење.

- Да ли је Русија учинила велики уступак Американцима усвојивши то што се помиње VII Глава Устава УН у нацрту резолуције СБ о Сирији? Русија допушта могућност да против Сирије у сваком случају неће бити одмах примењена сила, али САД ову тачку могу тумачити потпуно другачије?

Нема никаквих уступака. Нема ни најмањег одступања од текста оквирног договора који је постигнут између делегација Русије и САД 14. септембра у Женеви. Главно је то да је овде искључен аутоматизам примене VII Главе. Истаћи ћу да процес рада на тексту резолуције још увек није завршен. Подвлачим да ће се у случају да не буде спроведена дата резолуција која се тренутно припрема за усвајање, радити о примени мера по VII Глави. Ово се тиче предаје хемијског наоружања под међународну контролу или његовог коришћења од стране било кога у Сиријској арапској републици.

Међутим, јасно је да без констатације ових чињеница и без доношења консолидоване одлуке у вези с овим, дата одредба не може бити примењена. Дакле, ова одредба се не може применити одмах. Ако неко то тумачи другачије то значи да иде против Устава УН и враћа се на логику агресије кршећи међународно право. А управо то покушавамо да спречимо. Тумачење које ми дајемо је једино могуће и допустиво, како с правне, тако и с политичке тачке гледишта. Не видим никакав уступак с руске стране и никакву опасност да ће се нешто десити у „аутоматском режиму“.

Уколико се деси да сиријска влада не сарађује, да ли ће бити потребна друга резолуција?

- Ради се о VII Глави само у корелацији с предајом хемијског наоружања или његовог коришћења. Што се тиче сарадње или њеног одсуства, то је у принципу изведено из контекста VII Главе.

Пре седнице Савета безбедности УН у Њујорку, биће одржано саветовање у Хагу у дирекцији Организације за забрану хемијског оружја. Због чега је важна декларација о хемијском оружју у Сирији коју усаглашава извршни комитет ове организације?

- Све је то у стадијум усаглашавања, не могу да коментаришем садржај. Међутим, ради се о томе да се потврде одредбе које тренутно улазе у састав нацрта одлуке извршног комитета савета Организације о забрани хемијског оружја. Сиријска влада у току последњих дана чини кораке ка сарадњи с Организацијом за забрану хемијског оружја (ОЗХО) и то чини чак и пре одређених рокова. Сиријци су већ предали такозване примарне информације. Већ су одредили свог представника који привремено сарађује с техничким секретаријатом ОЗХО и с делегацијама у Хагу. А након што поменута одлука извршног савета ОЗХО буде усвојена, Сиријци ће у најскорије време предати додатне информације о хемијском програму Сирије, о резервама, о хемијским формулама материја које се примењују за израду бојних отрова и муниције, о типовима муниције и тако даље.

И каква је динамика активности?

- Први корак је упућивање у Сирију групе инспектора који треба да провере одговарајуће информације. Ова инспекција треба да се обави за месец дана. Затим ће бити одржана нова рунда консултација у Хагу. И то ће се већ дешавати кад Сирија постане пуноправна страна у Конвенцији о забрани хемијског оружја – од 14. октобра, тако да ће следеће консултације бити одржане већ уз учествоање Сирије. Тада ће бити израђен конкретан план активности о ликвидацији сиријског хемијског оружја у току првог полугодишта 2014. године.

О редоследу евентуалних корака у доброј мери се може судити на основу садржаја руско-америчког оквирног договора. И ми ћемо инсистирати да се овај редослед поштује. Он је логичан, разумљив и не треба да изазива питања.

Да ли су се међународни инспектори већ вратили у Сирију? Да ли је њихова мисија само да истраже августовске догађаје у предграђу Дамаска или имају и друге задатке?

- Ова група инспектора УН је упућена у Сирију ради извршења две резолуције Генералне Скупштине које су донете још осамдесетих година прошлог века кад је створен овај механизам. Ове група је истражила, по нашем мишљењу, недовољно потпуно и у извесној мери селективно, информације о примени хемијског оружја у дамаском предграђу Гута. Међутим, група уопште није истражила још три случаја о којима постоји озбиљан материјал који треба проучити. После инцидента од 21. августа, односно, 22, 23. и 24. августа отприлике у истом овом рејону. По мишељењу владе Сирије, које ми делимо, примењене су бојне отровне материје, о томе има много материјала. Све ово такође треба да буде испитано и анализирано у целости. Тек тада ће моћи да се сматра да је мандат групе УН испуњен у пуном обиму.

Недавно сте се срели у Дамаску с председником Сирије Башаром Асадом. Да ли је он спреман за наставак сарадње?

- Сиријски председник и руководство земље су потпуно привржени остварењу договора, који се тичу ликвидације хемијског оружја у Сирији. У то нема никакве сумње. Сиријска страна схвата меру своје одговорности и полази од тога да је без обзира на интензитет динамике и потребу да се уложе велики напори за њено спровођење, све то могуће. Политичка воља постоји и она је потврђена на највишем нивоу.

Подједнако је важно расположење руководства Сирије за кретање путем остварења женевских договора од 30. јуна 2012. године. Влада Сирије је спремна да на конференцију о чијој се организацији говори у последње време, упути репрезентативну овлашћену делегацију која ће водити дискусију с круговима опозиције. А они на тој конференцији треба да буду заступљени широко, а не само у формату такозване Националне коалиције. Они ће разматрати како да се започне прелазни процес. О свим овим аспектима добили смо потврде од стране сиријске владе да у Дамаску постоји одлучност деловања у овом кључу.

У вези са ситуацијом у Сирији често се помињу Иран и његов нуклеарни програм. Какве су шансе за позитивно решавање кризе у овој потенцијално „ужареној“ тачки региона?

- Чини ми се да је добар сигнал оно што смо сад чули од свих учесника у овом преговарачком процесу у Њујорку. И иранска страна, укључујући највиши ниво, и представници шесторке потврдили су одлучност да се крећу ка регулисању. Ово се није очитовало само у изјавама, већ и у конкретним договорима. Ближи се следећа рунда и спремни смо да учествујемо у њој. Усаглашавање организационих момената је завршено и расположење уочи рунде је добро. Сад је важно да се настави посао од оне тачке на којој смо ове године стали у Алма-Ати. Односно, не треба се бавити понављањем прођеног, већ треба приступити тражењу реалних решења. То је могуће и шансе за такав ток преговора су по нашој процени нешто веће него раније. Сви учесници у преговорима, укључујући и Иранце и представнике шесторке, судећи по свему, деле ову процену.

Јелена Супонина,


КАТЕГОРИЈЕ