Чељабински метеор садржи странице текста «најновијег завета»

05-10-2013 10:01:56 | | Глас Русије, фото: Милена Фаустова/ «Голос России»/ vostok. |


Више од 100 килограма остатака метеорита су подигли рониоци са дна језера Чебаркуљ у Чељабинској области, куда је у фебруару ове година пао космички луталица. Лабораторијске анализе су показале да болид спада у класу обичних хондрита, односно, камених метеорита, који се састоје од такве материје. Узраст космичког тела су стручњаци проценили у 4,5 милијарде година.

Међутим, не само научници чекају резултате операције на језеру Чебаркуљ. Чељабински метеор је посебна посланица Бога савременом човечанству. Такво уверење је у интервјуу дописнику Гласа Русије изразио шеф недавно настале у главног граду Јужног Урала Цркве Чељабинског метеора Андреј Брејва.

Неофити намеравају да дешифрују и пренесу свету не само нова научна знања, већ и законик морално-етичких и правних норми, које су, према њиховом мишљењу, послате човечанству заједно с метеором.

Оно, што се десилло 15. фебруара над Чељабинском – није случајност. О томе да Русија може да постане центар духовног света, говоре давно. Наиме, близу Чељабинска су пре 10 година археолози открили најстарију насеобину – Аркаим. Господ је намерно управо тамо послао свету специјални информативни пакет, који су људи чекали више столећа, - уверен је шеф нове цркве Андреј Брејва.

- Та нова знања морају да нас подигну на ниво нове свести Водолије. Најзад су она стигла у виду метеора. Слично библијској историји, тај пакет сматрамо новим плочама са религиозним текстом, јер је управо такав информативни пакет некада добио Мојсије. Тамо нису на каменим плачама били уклесани само неки симболи, већ је била специјална посланица за људе, с којима је био Мојсије. Савремени свет се знатно променио, он тражи даље промене. Пређашње духовно знање је исцрпљено. Тамо ће бити и ново научно знање, и морално-правне норме, које ће омогућити људима да живе боље. Главно је да ће од сада духовно и научно знање постати једна целина.

Према речима Андреја Брејве, неколико месеци пре експлозије над Чељабинском и пада метеора у језеро Чебаркуљ он и још неколико људи су осетили приближавање божанске воље.

- Читав свој живот сам се спремао за то, бавио сам се духовним трагањем, поседујем екстрасенсорне особине, те сам посветио томе свој живот. У читавом свету данас има 12 људи, који могу да схвате и објасне те информације. Ја сам један од њих. Пре пада метеора, дуго сам био болестан. Имао сам такозвану шаманску болест. Међутим, у моменту пада метеора осетио сам се много боље. Имао сам Откровење. Онда сам схватио да је завршено моје духовног трагање, нашао сам оно, што сам тражио.

Андреј је лети имао визију анђела. Тада је спознао да је постао првојерарх метеорске цркве. За сада Црква Чељабинског метеора има мало следбеника - највише две стотине људи. Колико од њих заиста верује у плоче Најновијег завета, колико међу њима има само радозналаца – тешко је рећи. Данас осим Симбола Вере адепти ништа немају. Ускоро они намеравају да саграде храм, наставља Андреј.

- Наш је основни захтев властима да брижљиво подигну плоче и предају их у руке наше цркве ради даљег рада. Желимо да саградимо храм ради њиховог чувања, где би сваки верник могао да побожно дође посланици без страха да повреди њено информативно поље. Уверен сам да ће се наћи архитекта, кога ће инспирисати божанствена снага да би саградио такву зграду. Храм мора да оваплоти моменат пада метеора на земљу и експлозије у виду подигнутих стубова.

Радови на подизању остатака из језеру Чебаркуљ се воде од 10. септембра. Претпоставља се да је тамо пао највећи комад, тежак 500 килограма. Андреј Брејва пажљиво прати операцију. У џепу он стално има неколико честица метеорске прашине, а када су рониоци извадили неке остатке болида, Андреј је пожурио да их дотакне.

Уговор о извлачењу болида са дна језера истиче 4. октобра. Додуше, припадници компаније, која се бави извлачењем остатака, надају се да ће уговор бити продужен. Ехолот и други апарати стално налазе нова сведочанства о некој аномалији на месту спровођења радова. Друга је ствар, што извлачење већег комада небеског госта отежава дубоки слој муља, кроз који већ месец дана продиру рониоци.

Милена Фаустова,