Каролина Костнер претендује на златну медаљу у Сочију

11-12-2013 10:41:14 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Спортисткиња у уметничком клизању Каролина Костнер, лидер италијанске репрезентације, вишеструки шампион Европе, светски шампион 2012. године, једна од претенденткиња за златну медаљу Сочију, – изнела је своја очекивања о недавно одржаном такмичењу у ексклузивном интервјуу Гласу Русије.

Честитам Вам данашњи наступ. Он је био за Вас много успешннији него претходна етапа Гран-при. Да ли сте успели да испуните све планиране елементе?

- Мислим да јесам. Нисам видела свој наступ. Уствари сам се осећала много сигурнијом, него приликом проба. Занимљиво је, бавим се уметничким клизањем већ више од 10 година, те сам постигла знатан упех у тој области. Чинило би се да морам да знам, како се то чини. Међутим, сваки пут се све понавља, те мора да почне од нуле, зато је сваки пут тешко изаћи на лед.

Јесте ли изненађени оценама наступа Липницке?

- Не, нисам, сматрам, кад је имала добар програм, заслужила је високу оцену.

Да ли планирате неке промене у свом олимпијском програму?

- Још нисам размишљала о томе. Не знам. У овом моменту моја је пажња концентрисана на овом такмичењу. Ја ћу одлучивати постепено.

Није тајна да имате одличне шансе за почасно место на олимпијско постољу у Сочију. Осећате ли притисак, повезан с Олимпијским играми, или сте мирни?

- Не сматрам себе једином претенденткињом за победу. Нема никаквих гаранција да ћу добити неку медаљу, зато скоро не размишљам о томе.

Да ли Вам се допало да наступате у Москви? Пре око две године ви сте победили у једном од московских Гран-при.

- Иначе сам добила две медаље светског шампионата овде, у Москви, те сам била веома задовољна. Сећам се 2005. године. То је било пре скоро десет година, за чудо, толико времена је прошло, међутим, још увек сам здрава и волим оно, чиме се бавим. Сваки пут имам невероватне емоције. То је нешто посебно, оно не зависи од тога да ли сам победила.

Елена Дилбер,