„Глас Русије“ позива на обилазак руских кремаља

25-02-2014 03:14:12 | | Глас Русије/ vostok.rs |


„Глас Русије“ почиње да објављује серију виртуелних обилазака кремаља у Русији. У 3Д панорами моћи ће да се виде ентеријери и екстеријери изузетних споменика руске архитектуре.

На страницама пројекта биће могуће попети се на Спаску кулу Московског Кремља, дивити се Кремаљском часовнику, пажљиво осмотрити надалеко чувене „Цар топа“ и „Цар звоно“. Посебно је ће бити занимљива шетња по Великом кремаљском дворцу. Квалитет је овога пута бољи од панораме, објављене на порталу „Откриће Кремља“. Осим тога моћи ће да се види нови стари изглед „Грановитаје палате“, у којој су после рестаурације 2012. године скромне црвене стазе замењене новим тепихом са цветним орнаментима, који истичу зидно сликарство.

Такође на страницама пројекта моћи ће да се прошета ентеријером Теремног дворца и Државног кремаљског дворца.

Панорама ће бити доступна за разгледање са таблета и сматрфона.

„Глас Русије“ ће ускоро објавити шетње и по другим историјским утврђењима, јер Московски кремљ није једини у Русији, а то су Кремљ у Нижњем Новгороду, Тули, Коломни, Рјазању, Пскову, Јарослављу, Суздаљу, Казању и Великом Новгороду. Последња четири Кремља стављена су на листу Унескове светске културне баштине.