Аномална места на Криму са знаком „строго поверљиво“

21-03-2014 11:29:13 | | Глас Русије, фото: artpoisk.info/ vostok.rs |


Крим је у току целе своје историје привлачио људе као магнет. И не ради се само о његовом стратешком положају. Крим је такође изузетно јака енергетска тачка на мапи Земље, подједнако снажна као Тибет.

За време СССР Крим се сматрао свесавезном бањом, где је сваке године мноштво совјетских грађана поправљало своје здравствено стање. Опори мирис четинара у комбинацији с морским лахором пуним јода чудесно је утицао на цео огранизам.

Међутим, није само локална клима у стању да побољша здравствено стање. Кримско полуострво се с правом сматра местом извесних сила где људи често долазе у потрагу за просвећењем и духовном праксом. Изузетну популарност ужива у различитим школама јоге и медитације.

Вероватно је једна од најпознатијих аномалних зона на Криму, где долазе бесконачне бујице ходочасника, рт Меганом између градова Судак и Теодосија. Вадим Журављов, учитељ јоге, дели с нама своје утиске после свог боравка на сакралном месту прошлог лета:

- Већ неколико година сакупљам групу и водим своје ученике управо на рт Меганом. За зналце је ово јединствено место с врло светлом енергијом. Оно изузетно погодује бављењу јогом и вишечасовним медитацијама. Сви моји познаници примећују да се овде и нехотице рађа осећај среће, слободе, мира и јасности у глави. Поред свега осталог, овде се сањају и пророчки снови. То је чињеница. Волим да долазим овамо крајем септембра кад више није тако вруће и кад се знатно смање гужве.

Највише туриста има у јулу-августу и тада на Меганому не може да се прође. Тако да се свима онима који желе да спознају смисао живота и да стекну личну нирвану препоручује да изаберу време ван главне сезоне кад није толика гужва како би га посетили.

Заиста, о Меганому је увек било много гласина. На пример, сматра се да се овде биоенергетске способности максимално повећавају и да се могу видети временске фатаморгане. Занимљиво је да су Стари Грци били апсолутно уверени у то да се управо на Меганому налази улаз у царство Аида. Није случајно што се овде, како понекад кажу мештани, може успоставити контакт с духовима покојника.

Али све је то занимљиво само ако сте склони веровању у онострани свет и остала чуда. Ако се придржавамо научних чињеница које потврђују необичност овог места, може се навести следећи пример. Донедавно је у једној од војних јединица које се налазе у близини Меганома вршен низ истраживања са знаком „строго поверљиво“, која се тичу геомагнентних аномалија ове територије. Није тачно познато какве експерименте су овде вршила војна лица. Јасно је само да оно што се дешава нису желели да пренесу јавности – за време истраживања рт Меганом је био затворен за посете.

Рт Меганом је само једно од аномалних места на Криму, има и других. То су легендарна Долина привиђења – Димерџи, тајанствени рт Аја, мрачна Медвед-гора – Ају-Даг, „кримска Атлантида“, злослутни угасли вулкан Кара-Даг и загонетни римски стоунхенџ. Сва ова места заслужују да им се посвети пажња. И ми ћемо обавезно испричати нешто о њима.

Аљона Ракитина,