Каирска пророчица: на карти света биће нових промена

04-07-2014 01:43:28 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Када је пред крај прошле године каирска „царица предсказања“ Џои Аијад у интервју за „Глас Русије“ предвидела снег у Египту- мало ко јој је поверовао. Јер, ни једна метеоролошка служба планете овако нешто није прогнозирала. Али, већ након две недеље, половина Египта, укључујући и Каиро, били су прекривени снегом- први пут током читаве историје земље пирамида.

Потом је у својој новогодишој прогнози Џои предсказала промене граница неких држава у 2014.години. При томе, ово је требало да се тиче и Русије.

17.марта 2014.године, ослањајући се на резултате референдума, парламент Републике Крим је прогласио Крим независном сувереном државом. Након неколико дана, Крим је потписао уговор о уласку у састав Руске Федерације.

Џои, има ли неких нових предсказања? Да ли данас можете нешто да нам кажете?

- Да, наравно. Украјина ће послушати неке предлоге Русије. Односно, Русија и Украјина ће се договорити, али то не значи да ће украјински проблеми бити тиме окончани. Стабилности још дуго неће бити, али садашњи хаос у Украјини ће бити нешто мањи.

Ситуација на читавој планети ће још дуго бити веома нестабилна. У Европи ће бити проблема са новцем и биће промена у руководству светских структура- у том смислу и у оквиру УН.

Биће земљотрес у једној великој индустријској држави- у Америци или у Канади, пре него што се заврши Рамазан (јул).

Предсказала сам почетком године да ће се карта света променити и тако је било, уласком Крима у састав Русије. Али, промене ће се наставити- и на Истоку и на Западу. У западним државама на неколико места, границе ће се такође мењати.


Ових дана читава планета пажљиво прати шампионат света у фудбалу. Пред нама су одлучујуће утакмице. Каква је Ваша прогноза?

Још пре 7 месеци сам рекла да ће према мојим прорачунима, прво место заузети Немачка. У сваком случају, немачка екипа имала је и има добре изгледе. Саме утакмице не пратим, слабо се у то разумем. Напросто сам покушала да израчунам шансе неких екипа. На пример, Бразил ће испасти из такмичења и резултат тога ће бити немири у држави.

Као што видимо, „царица предсказања“ не боји се да даје врло смеле прогнозе. Да ли ће се оне и обистинити? Судбину неких од ових предсказања, врло брзо ћемо сазнати.

Амру Омран,