Евровизија на армијски начин

30-12-2014 11:03:11 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Један од главних испоручилаца културних вести ових дана било је… Министарство одбране РФ.

Тако се сазнало да ће брод Ратне морнарице бити назван у част најстаријег глумца Русије. Владимир Михајлович Зелдин рођен је 10. Фебруара 1915. Године. Од 1945. године радио је у Централном академском позоришту Совјетске Армије. Најстарији је у Русији ангажовани глумац. Прослава јубилеја Владимира Зелдина ће бити један од важних културних догађаја наредне године, изјаво је начелник управе културе Министарства одбране РФ Антон Губанков. Он је истакао да је министар одбране подржао иницијативу да се једном од помоћних бродова Ратне морнарице Русије који се гради да име глумца.

Министарство одбране РФ је смислило аналог за Евровизију. Ресор планира да 2015. године одржи међународни конкурс војних музичких колектива, упоредив са конкурсом за песму Евровизије, саопштио је Антон Губанков. Како је рекао чиновник, циљ конкурса је да се на московској сцени обједине водећи војни ансамбли песама и игара из читавог света.

Губанков је објаснио да за разлику од другог познатог међународног војног музичког конкурса Спаска кула, на војној Евровизији ће бити представљене вокалне и плесне тачке. Он је такође изразио наду да без обзира на сложену међународну ситауцију, сви позвани ансамбли учествоваће у конкурсу.