Британци у Русији снимају "Рат и мир" упркос санкцијама које су увели Москви

30-12-2014 12:27:24 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Без обзира на компликоване дипломатске односе Лондона и Москве, британски телевизијски канал одлучио је да у Русији сними телевизијску серију по роману Лава Толстоја "Рат и мир". Екипа је без икаквних проблема набавила сва неопходна документа и планира да започне рад на пројекту већ наредне године.

Компанија Би-Би-Си заинтересована је за културну сарадњу са Русијом, без обзира на економске санкције, које је Москви увео Запад. Британци намеравају да следеће године у Русији сниме телевизијску серију по роману Лава Толстоја „Рат и мир“, преноси Daily Telegraph.

Дипломатски односи између Велике Британије и Русије тренутно нису баш најбољи, међутим то неће бити препрека за реализацију амбициозног телевизијског пројекта, наглашено је у тексту.

Нова серија ће бити снимљена у шест епизода у трајању од по једног сата. Пјера Безухова играће Пол Дejно, Наташу Ростову Лили Џејмс, а Андреја Болконског Џејмс Нортон.

Снимање почиње 2015. године у Русији, Литванији Летонији, без обзира на критике Велике Британије и других западних земаља упућених Русији због Украјине. Представници телевизијског канала такође су нагласили да никаквих проблема са папирима за улазак глумаца и екипе у Русију нису имали.

Екранизације чувеног романа подухватио се Ендрју Дејвис, који је популарност стекао захваљујући телевизијској адаптацији романа Џејн Остин „Гордост и предрасуде“, као и режији серија.

Дејвис је признао да је роман прочитао у зрелим година и да је био импресиониран "свежином и савременошћу ликова. Рат и мир је прича о надањима и маштањима младих на титанском фону наполеоновских ратова“.