Руски 3Д филм у србским биоскопима

03-01-2015 12:00:09 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Руски дугометражни анимирани 3Д филм "Снежна краљица 2: Поновно замрзавање" почео је да се приказује у Русији, Израелу, Хрватској, Србији, Црној Гори, Републици Србској и Федерацији БиХ, Албанији, Словенији, Македонији и у Украјини.

Такође првог дана нове године филм су видели у земљама Блиског Истока, саопштила је прес-служба компаније Wizart Animation .

Прошле недеље филм је почео да се приказује у Јужној Кореји и за два дана је сакупио 1,3 милиона долара, саопштила је прес-служба.

Према речима продуцента филма Јурија Москвина, после пројекције Снежне Краљице 2012. године, продуценти су се уверили: како би пројекат био заиста успешан на међународном нивоу, потребна је занимљива и разумљива прича, квалитетна анимација, необични начин популаризације и познати уметници за синхронизацију.

У верзији на енглеском језику глумац Шон Бин, познат по филмовима Игра престола и Господар прстенова озвучио је новог јунака филма – трола Арога, заљубљеног у принцезу Мирабел, која је доспела у снежно заробљеништво. Његовог супарника у борби за принцезино срце и главног јунака филма, трола Орма, озвучио је јужноафрички глумац Шарлто Копли, партнер Анџелине Џоли у холивудској бајци Малефисента.

Седамаестогодишња звезда филма Гладне игре Изабел Фурман је добила у филму улогу неустрашиве гусарке Алфиде.

У Русији ликови ће поново проговорити гласовима познатог глумца Ивана Охлобистина, популарне певачице Њуше и других.