Руска песма је изведена на главном божићном концерту у Бечу

24-12-2014 04:48:51 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Песма "У шуми се родила јелка" и божићна честитка на Руском језику изведени су у уторак увече на аустријском јавној телевзији ORF за време преноса Божићног концерта из Беча – једног од централних догађаја у прослави Божића у Бечу, и захваљујући телевизији, у многим европским земљама. На концерту 2014. године први пут је тако отворено била изведена руска тема.

Познати руски тенор Дмитриј Корчак је заменио ове године чувеног мексиканца Рамона Варгаса који се разболео нешто пре статусног концерта "Божић у Бечу", одржаног у бечком Концертхаусу прошле суботе. У уторак увече започела је серија преноса снимака концерта на каналу ORF и европском каналу Arte. Двоје од четири певача који су учествовали у концерту били су из Русије. Поред Корчака, ту је руски сопран Наталија Ушакова, бугарски мецо-сопран Веселина Казарова и пољски баритон Артур Ручински.

Из године у годину, организатори састављају програм концерта тако да у њега улазе поред класичних и популарних божићних песама и божићне песме разних народа, а интернационални састав солиста честита слушаоцима и публици празник на својим језицима. У концерту учествује оркестар телевизије ORF и два хора – Академија певања и Хор бечких дечака. Поред дела Шуберта, Брамса, Брукнера, Бизеа, Равела и аутора популарних песама, на програму концерта ове године су се нашли увертира за Глинкину оперу Руслан и Људмила, која се не изводи често у Европи и песма "У шуми се родила јелка".

У телевизијску верзију концерта укључене су и честитке публици његових учесника." Драго ми је што могу да прославим Божић данас са вама, а за две недеље руски Божић", рекао је Корчак.