Налазите се на страници > Почетна > Разонода > Крим за Финце

Крим за Финце

01-02-2015 02:29:49 | | Глас Русије, фото: Fotolia/George Mayer/ vostok.rs |


У Јалти на Криму одржан је дводневни бизнис-форум на којем су резимирани резултати туристичке 2014. године и размотрене нове варијанте привлачења туриста на Кримско полуострво. Резултати године, према званичним подацима, сасвим су задовољавајући: 2014. године Крим је посетило 4 милиона 100 хиљада туриста.

А што се тиче идеје за будућност, њиховом разматрању придружили су се гости из Естоније и Финске. Директор и сувласник финске фирме Russian Тours Oy Ltd Петер Холст, између осталог коментаришући резултате форума за штампу, изразио је наду да већ до септембра текуће године на Криму ће бити организоване прве туре за Финце.

Он је напоменуо да је још пре 20 година Крим био врло популаран међу финским туристима. Према његовим речима, уз повољне понуде Финци ће доћи на Крим, без обзира на санкције против полуострва. Како сматра директор финске туристичке фирме, повољни фактор за развој финско-кримских односа је такође актуалан однос курса рубље и евра.

Детаље сарадње кримских и финских туроператора радио Спутњик је прецизирао у прес-служби највеће кримске компаније Генуја-тур, која је на форуму потписала са Russian Тours Oy Ltd протокол о намерама.

У прес-служби Генуја-тур дописнику су потврдили речи Питера Холста и додали да ништа противзаконитог у идеји финских тура на Крим нема.

Под санкције потпадају само директни летови на Крим, зато ће највероватније бити организоване мешовите туре: недеља у Москви или Петербургу и недеља на Криму. Тим пре што за сада скандинавски туристи могу да бораве на Криму до 30 дана без визе.

Сарадница прес-службе Генуја-тур такође је саопштила да компанија већ разматра путеве тражења персонала који зна фински.

Потребни су преводиоци, водичи, пратиоци, возачи, персонал хотела. Разуме се, сада је Крим као летовалиште већ достигао ниво када већи део не само персонала, већ и становника околних места зна енглески, мада ми желимо да створимо још комфорније услове за све наше туристе. Управо зато у Генуја-тур појавиће се низ огласа за запошљавање људи који знају фински и у перспективи естонски језик.

Да ли је заиста одмор на Криму сада тако повољан за финске туристе? На ово питање на молбу радија Спутњик одговорио је представник петербуршке туристичке компаније Solvex-turne Јелена Соколова.

Узимајући у обзир актуелан однос рубље и евра, мислим да туре на Крим и уопште у Русију могу да постану код Финаца врло тражене. Јасно је да обично скандинавци највише воле од свих топлих земаља Египат, Турску и Тајланд, мада на Криму постоји посебан колорит који им је привлачан. Ко би одустао од одмора у једној од најтоплијих тачака Русије?

Јевгенија Кузњецова,