Александар Митровић: Сигуран сам да је било зелено!

21-07-2013 04:44:18 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Девојка се изненада појавила, није гледала ни лево ни десно, испричао је Митровић, после чега је одведен у ЦЗ.

Тврди да је покушавао да избегне девојку.

Сигуран сам да је мени било зелено светло на семафору! Касно сам видео девојку како претрчава улицу. Није гледала ни лево ни десно... Покушао сам да је избегнем, скинуо сам ногу са гаса, али сам тада осетио ударац. Жао ми је што је девојка погинула.
Ово је, како Курир сазнаје, на саслушању пред истражним судијом Вишег суда у Београду изјавио Александар Митровић (20), син власника Пинка Жељка Митровића, који се сумњичи да је у четвртак око 23.30 у Устаничкој улици колима усмртио Андреу Бојанић (17). После саслушања, истражни судија му је одредио притвор до месец дана и он је спроведен у Централни затвор.
- Притвор му је одређен због опасности да би могао да утиче на сведоке, као и због посебно тешких околности које му се стављају на терет и запрећене казне веће од 10 година - потврдила је за Курир Душица Ристић, портпарол Вишег суда.
Претходно, Александар је, како наводи извор Курира, изјавио да није сигуран којом се брзином кретао Устаничком, али да је брзина била између 70 и 80 километара на сат. Он је испричао и да је пре ударца кочио!
- Видео сам да на острву између две траке стоји већа група људи која намерава да пређе улицу. Видео сам и човека с десне стране који је закорачио. Ја сам закочио, а он се вратио на тротоар. Тада сам, изненада, с леве стране видео девојку - пренео је наш извор.
Он је додао и да је после несреће био у шоку.
- Нисам знао шта да радим, зато сам отишао - рекао је младић.
Александар Митровић доведен је на саслушање у београдску Палату правде јуче око 13 сати. Два сата касније спроведен је с лисицама на рукама на саслушање.
- Саслушање је трајало дуже од сат, а Александар је деловао потиштено - каже извор Курира.
Митровићу је тужилаштво на терет ставило тешко дело против безбедности саобраћаја, као и непружање помоћи повређеној у несрећи.