Син Жељка Митровића би могао добити две године!

22-07-2013 07:11:44 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Максимална запрећена казна је 12 година робије, али ће пресуда бити много блажа, тврди адвокат Светозар Вујачић.

Александар Митровић (20), син власника Пинка Жељка Митровића, који је у четвртак око 23.30 сати прегазио Андреу Бојанић (17) на пешачком прелазу у Устаничкој улици, налази се у притвору у Централном затвору због опасности да би могао да утиче на сведоке, али и због запрећене казне веће од 10 година затвора.

Олакшавајуће околности
Међутим, познати београдски адвокат Светозар Вујачић за Курир каже да је, сходно судској пракси, мала шанса да Митровић млађи заиста и буде осуђен на тако високу казну!
- У најтежим околностима, за овакво дело би максимална казна износила 12 година затвора, али према подацима који су засад познати а везани су за случај у Устаничкој, Александар Митровић скоро сигурно неће бити осуђен на толику казну. Тачно је да постоје отежавајуће околности, које се огледају у томе да је настрадала девојка била на пешачком прелазу и да после тога Митровић девојци није пружио помоћ, али исто тако ће се узети у обзир и олакшавајуће чињенице, попут његове младости, неискуства, тога да није осуђиван и да није возио под дејством алкохола или дроге.
Светло на семафору
Теоретски, Митровић би могао и да буде ослобођен одговорности уколико се докаже да није било превеликог прекорачења брзине и да је заиста прошао кроз зелено светло, али ће свакако бити кажњен зато што девојци није пружио помоћ после несреће - каже Вујачић.
Наш саговорник додаје да многе чињенице везане за саобраћајну несрећу још нису утврђене, што може битно утицати на коначну пресуду.
- Није познато коликом се тачно брзином кретао, што је веома битно, али ни то да ли је прошао кроз црвено светло. Уколико не буде било сведока који ће моћи да са сигурношћу кажу коме је био дозвољен пролазак, суд ће по закону одредити да је за возача било зелено светло, што и сам Митровић тврди! Кад све чињенице о несрећи у Устаничкој које су познате саберемо, из досадашње праксе не очекујем казну затвора већу од две до две и по године - рекао је Вујачић за Курир.