МИШКОВИЋ НА СЛОБОДИ: Искеширао 12 милиона евра!

23-07-2013 06:41:47 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Осим јемства, Мишковић је морао да преда пасош. Сваког првог у месецу је дужан да се јави у полицијској станици на Савском венцу

Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић (68) уплатио је јемство од 12 милиона евра у динарској противвредности.

Очекује се да ће у току дана или најкасније сутра бити пуштен из притвора у београдском Окружном затвору.
Делта Холдинг уплатио је 12 милиона евра на име јемства за Мирослава Мишковића да би се бранио са слободе, потврђено је у том холдингу.
Браниоци Мирослава Мишковића доставили су данас Специјалном суду доказ да је дат налог за трансфер новца за његово јемство од 12 милиона евра у динарској противвредности.
Суд ће сачекати да добије званичан извештај, односно извод из банке да је новац уплаћен на рачун суд, након чега ће предузети остале законске радње, сходно решењу којим је одређено јемство, саопштено је из суда.
Власник Делта холдинга могао би, након седам месеци и 10 дана притвора, сутра да буде пуштен из Окружног затвора у Београду пошто је његова компанија уплатила јемство од 12 милиона евра у динарској противвредности које му је одредио суд.
Пошто добије доказ о уплати, председник судског већа ће донети решење о укидању притвора и проследиће га управи Окружног затвора са наредбом да се Мишковић пусти на слободу.
Осим јемства, Мишковић је морао да преда пасош. Сваког првог у месецу је дужан да се јави у полицијској станици на Савском венцу.
Посебно одељење Вишег суда одлучило је у прошли петак да Мирослав Мишковић може да буде пуштен из притвора ако положи јемство од 12.000.000 евра и да наведени новчани износ мора бити положен у динарској противвредности и то у готовини.
"Након пружања доказа суду да је положен наведени износ јемства у депозит суда, окривљени Мирослав Мишковић ће се пустити на слободу", саопштио је суд.
Апелациони суд у Београду 8.марта ове године одбио је био први захтев Мирослава Мишковића да уз јемство буде пуштен из притвора и пордужило њему, његовом сину и Милу Ђурашковићу притвор за још три месеца.Мишковићев син Марко пуштен је 3 априла ове године из притвора Окружног затвора. Мишковићу јуниору тада је одређена мера кућног притвора и стављена му је наногица.
Да подсетимо Мирослав и Марко Мишковићи и Мило Ђурашковић ухапшени су 12. децембра прошле године са још седам осумњичених да су злоупотребом положаја извлачили новац из путарских предузећа и себи прибавили корист од око 30 милиона евра. Осим њих, остали осумњичени се бране са слободе.
Судија за претходни поступак је у јануару укинуо притвор бившем директору ПЗП "Ниш" Зорану Михаиловићу, директору "Шер корпорације" Ристу Ристићу и проценитељу "Конзита" Раши Здравку. Две седмице касније на слободу је пуштен и Дејан Јевтић из ПЗП Ниш.
Притвор није ни одређиван бившем директору ПЗП "Ниш" Милутину Гашевићу и директору "Делта брокера" Предрагу Филиповићу. Њима су на почетку истраге одузети пасоши и забрањено им је да напуштају место боравишта. Тужилаштво за организовани криминал спроводи истрагу против свих њих због сумње да су злоупотребом положаја извлачили новац из путарских предузећа и себи прибавили корист од око 30 милиона евра. Мишковић и Ђурашковић се налазе у Окружном затвору у Београду.
Они се терете да су, од 2005. до краја 2010. године, као сувласници у приватизованом Предузећу за путеве "Ниш", а преко њега и сувласници више предузећа за путеве - "Београд", "Крагујевац", "Врање", "Срем пут", "Бачка пут" и других, неосновано из тих предузећа извукли новац и имовину. Осумњичени су од заједничког посла зарадили око 30 милиона евра, од чега је Марку Мишковићу припало од 17 до 19 милиона евра, Ђурашковићу 10 милиона евра, а предузећу "Хемслејд" 1,2 милиона евра.