Налазите се на страници > Почетна > Разонода > ХАЈДУЧКА РЕГАТА

ХАЈДУЧКА РЕГАТА

23-07-2013 06:21:48 | | / mojenovosti.com |

У срцу Мачве чуварке традиције и старих готово заборављених обичаја, родна и плодна Мачва је одувек била завештање праочева, поприште љутих битака прошлости, где су се укрштала копља векова . Где још мирише врућа погача и шљивовица казанџија или вишњевача, ...Где је природа нетакнута и прелепа ко руком извезена прегача прамајке .... А Дрина је срце самородне, самоникле, житородне и винородне Мачве. Мачве која чува хајдучке обичаје.

У циљу очувања традиције, богатог фолклора, славне историје, а највише са циљем да постане туристичка а атракција и поспеши сеоски туризам ... Да младе врати на село, ту на извориште, где само моћна Дрина раздваја од братске Републике Српске, теку припреме за одржавање Хајдучке Регате . У сусрет трећој по реду Мачванској Регати, хрле вредни Организатори . Из програма Хајдучке Регате 2013. Прњавор- Бадовници - Црна Бара издвајамо следеће: Регата стартује 03.08.2013. године са Алановића навоза у Мачванском Прњавору у 9 сати и 30 минута. Одмор је у Бадовинцима уз војнички пасуљ. Пристајање у Црној Бари на локацији Вашин Шор, око 17h. Након 6 сати пловидбе и пређених 25 километара, стиже се на пола века стару манифестацију " Хајдучко вече " у Црној Бари ... Све остале информације могу се добити на телефон Организатора, Месне Заједнице у Мачванском Прњавору 015-282-252 .
Са жељом да Хајдучка Регата постане традиционална и међународна, Позивамо све заинтересоване да нам се придруже и уживају у чарима Мачве и лепотама неукротиве Дрине и њених таласа, коју само тај један дан у години преплаве чамци и одважне чамџије.