Митровићев син дели ћелију с рекеташем!

28-07-2013 02:32:18 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Александар Митровић је у ћелији са још три притвореника, од којих је један полицајац Дејан Б., који је ухапшен као члан банде изнуђивача.

Александар Митровић (20), син власника Пинка Жељка Митровића, који је осумњичен да је 18. јула у Устаничкој улици џипом прегазио Андреу Бојанић (17), дели ћелију с неколико притвореника, међу којима је и Дејан Б. звани Жандарм, сазнаје Курир. Дејан Б. је, да подсетимо, припадник МУП Србије који је ухапшен 18. априла због сумње да је део осмочлане банде рекеташа која је од бившег фудбалера Николе Виријевића, иначе власника грађевинске фирме, наводно изнудила више од два милиона евра у новцу и становима!

Коректан однос
- Дејан и Александар имају коректан однос и досад међу њима није било никаквих проблема. Напротив, њих двојица често разговарају и Дејан много помаже Александру да преброди све ово што му се десило... Александар ни на који начин не истиче да је син Жељка Митровића и труди се да поштује затворска правила. Због тога и не даје никакав повод ни Дејану, али ни другим притвореницима да га малтретирају.
После притварања Митровић је био врло утучен, практично је одбијао да једе и више пута је поновио да га не интересује колико ће дуго бити осуђен јер не зна како да живи са чињеницом да је Андреа мртва. Дејан му је помогао да се мало опорави, али се и даље види да му је тешко због свега што се догодило - рекао је извор Курира.
У досадашњем делу истраге против Александра Митровића саслушана је мајка настрадале девојке Ема, као и очевидац Тихомир Ђ., који је рекао да није видео које је светло било на семафору те да су људи који су се затекли на месту несреће причали да је Андреа претрчавала улицу.
Жао ми је
Александар Митровић је пак на саслушању код истражног судије рекао да је сигуран да је њему било зелено светло.
- Не знам којом сам брзином ишао низ Устаничку улицу, али је било између 70 и 80 километара на сат и сигуран сам да је мени било зелено светло на семафору. Видео сам да на острву између две траке стоји већа група људи која намерава да пређе улицу, а приметио сам и човека с десне стране који је закорачио.
Ја сам закочио, а он се вратио на тротоар. Ту девојку која је претрчавала улицу касно сам видео... Није гледала ни лево ни десно... Покушао сам да је избегнем, скинуо сам ногу с гаса, али сам тада осетио ударац. Жао ми је што је та девојка погинула - испричао је Александар Митровић на саслушању код истражног судије Вишег суда.