КРАЂА ТЕСТОВА: Радница Гласника није се појавила

31-07-2013 11:39:36 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Пред судију Првог основног суда требало је да изађе Зорица Матић, радница Службеног гласника која се терети да је из штампарије кришом изнела комбинације србског језика и тестове из математике.

Саслушање пред истражним судијом раднице штампарије Службеног гласника осумњичене за крађу тестова из мале матуре одложено је пошто се она није појавила.

Пред судију Првог основног суда требало је да изађе Зорица Матић, радница Службеног гласника која се терети да је из штампарије кришом изнела комбинације србског језика и тестове из математике. Поред Зорице Матић оптужени су и њени помагачи, инжењер информатике Жељко Цветковић, инструктор вожње Ненад Миаљковић и козметичарка Драгана Дончић.
Зорица Матић се терети за крађу, а њени помагачи за прикривање пошто је она, наводно, изнела комбинације из штампарије Службеног гласника, а они су њима даље трговали.
Матићева је раније рекла, да подсетимо, да тестове није изнела да би стекла неку материјалну корист већ да би учинила услугу пријатељу. Она је тест дала једном од помагача од ког се даље раширио ланац препродаје.
Према незваничним сазнањима полиције, зарада осумњичених од продаје тестова за малу матуру није била велика и кретала се, у зависности од дана када су продавани, од 1.500 динара до 200 евра за комплет задатака.
За кривично дело крађе за које је осумњичена Матићева прописана је казна затвора до три године, а за прикривање, које се осталима ставља на терет, до годину дана.
Зорица Матић ће у суд доћи у пратњи адвоката пошто се брани са слободе.
Подсетимо, због откривања ове афере мала матура је поништена, а ученици ће се уписивати у средње школе на основу успеха у основној школи.