Андрићград: Руски туроператори и новинари у посјети

16-05-2015 12:01:45 | | Срна/ vostok.rs |


У оквиру студијског путовања кроз Републику Српску, представници туристичких организација и новинари из Санкт Петербурга, Москве и Сочија посјетили су данас комплекс Андрићград.

Замјеник директора Руског савеза туристичке индустрије Марина Јенкова рекла је да је одушевљена оним што су видјели у Андрићграду, а посебно архитектуром.

Фото: С. Гарић

Фото: С. Гарић

„Сматрамо да је пројекат који проводи Емир Кустурица врло значајан за регију, али и цијелу Републику Српску“, рекла је Јенкова.

Она је истакла да су културни садржаји Андрићграда веома богати, а посебно Факултет лијепих умјетности, који ће бити занимљив руским туристима.

Јенкова је позвала представнике Андрићграда на сајам туризма у Москву, који окупља госте из цијелог свијета, те напоменула да ће бити представљени и градови и земље које тек приступају туризму. „То је прилика да спајамо и усавршавамо везе“, додала је Јенкова.

Фото: С. Гарић

Фото: С. Гарић

Новинар часописа „Рата“ Светлана Ставцева рекла је да ће посјету Андрићграда, али и цијело путовање објавити у руским новинама.

„Ово је прелијепо, одушевљени смо Андрићградом, а посебно црквом и богатом историјом овог подручја“, нагласила је Ставцева.

Фото: С. Гарић

Фото: С. Гарић

Менаџер Андрићграда Ђорђије Шипчић рекао је да је ово потврда добре сарадње Андрићграда и представника Руске Федерације.

„Најављен је велики број посјета из Русије у љетном периоду, а то нам говори о доброј туристичкој понуди коју има овај комплекс“, истакао је Шипчић.
Искра