ЦИА – Албанци спремају нападе и атентате у Србији!

10-08-2013 06:22:12 | | teorijeyavere/ mojenovosti.com |

Америчка обавештајна агенција (ЦИА) сачинила је тајни извештај у коме се наводи да албански екстремисти на Косову припремају атентате на српске политичке лидере, сазнаје Пресс у одлично обавештеним дипломатским круговима!

У овом извештају ЦИА који је, како сазнајемо, достављен србској тајној полицији, наводи се да „екстремистичке групе бивших припадника ОВК финансиране од стране терористичких, арапских групација”, увелико припремају удар на српске званичнике, али и високе функционере међународне управе на Косову и Метохији!
„Најекстремнији део албанских екстремиста као свог непријатеља више не гледају само Србе и Београд, већ све више и Запад и Вашингтон и Брисел. Они се све јаче окрећу муслиманском фундаментализму и као мету означавају све ‘невернике’. Постоје подаци да су људи из врха расформиране ОВК дошли у посредни контакт са челницима Ал Каиде…”, наводи се у овом тајном извештају. У њему се не наводи ко би се конкретно од србских политичара могао наћи на мети екстремиста, али се напомиње да ће они бирати „највише мете”.
„Албански екстремисти планирају удар на виталне објекте, али и неке од највиших државних званичника у Београду”, пишу амерички обавештајци, и наглашавају да би Американци на Косову могли да се сусретну са „авганистанским сценаријом”:
„Албански лидери у Приштини у овом тренутку имају најважнију улогу и њима треба помоћи на све начине. Они још контролишу ствари на Косову, али у кратком периоду би ствари могле да им се отргну контроли. Екстремисти своје упориште имају у чињеници да независност Косова у пуном смислу још није заживела, а нема изгледа да ће се то ускоро и десити”.
У овом тајном извештају ЦИА наводи се да су „најопаснији екстремисти” стационирани у Србици, Ђаковици и Вучитрну.

АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ ПРЕТЕ СРБИЈИ!

Стручњаци кажу да би наша власт морала „врло озбиљно” да схвати упозорења ЦИА да Албанци спремају терористичке нападе у Србији

Терористе финансирају богати арапи… У извештају ЦИА ОВК се наводи као чиста терористичка организација


Извештај ЦИА у коме се упозорава на могућност да албански екстремисти са Косова покрену серију терористичких напада на политичке лидере и виталне објекте у Србији треба схватити најозбиљније, апелује генерал Нинослав Крстић, бивши командант здружених снага безбедности на југу Србије.


Богдановић: Упорно упозоравамо!


Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић истиче за Пресс да извештај ЦИА „није ништа ново”.
- На Косову већ неколико година уназад постоји проблем са терористичким организацијама и ми то упорно понављамо међународној заједници. Страх од напада и терористичких атака стално постоји, јер на Космету већ дуже време постоје ћелије Ал Каиде. Од међународне заједнице, међутим, добијамо уверавања да ништа од тога није могуће и да ће они спречити било какве терористичке нападе – каже Богдановић.

У тајном извештају ЦИА који је достављен србским властима наводи се, како је Пресс јуче писао, да нападе на цивилне циљеве у Србији спремају „екстремистичке групе бивших припадника ОВК које финансирају терористичке арапске групације”.
Ал Каида
Генерал Крстић каже да су албанске, терористичке претње реалне онолико колико су реалне везе бивше ОВК са Ал Каидом.
- Веза косовских Албанаца и Ал Каиде никада није ни престала да постоји. Терористичке „ћелије” постоје не само на Косову и Метохији, већ и на северу Албаније, и оне су почеле с активношћу 1997. и 1998. године. Уосталом, познато је да Запад све удовољава косовским Албанцима управо из страха, јер они, историјски гледано, сваку своју претњу и остваре! – објашњава Крстић.
Он додаје да Албанци на Космету имају само један једини циљ – независно Косово – и да се „неће либити да употребе бескомпромисну силу против свега што им се нађе на том путу”.

- Познато је да косовски Албанци имају и средства и људство да остваре своје претње. Евентуално насиље и терористичке нападе Србија може да спречи само јачањем сарадње између наше полиције и свих служби у региону. И то пре свега са македонском, румунском, бугарском, па и са УНМИК-овом службом на Косову. Зато нам је потребан хитан регионални састанак, који морамо да затражимо. Само тако би се овакве евентуалне претње теже оствариле… – закључује Крстић.
Војно-политички аналитичар Мирослав Лазански оцењује да се ради о „врсти психолошког притиска на Србију”.
Притисак на Србију
- Пошто косовски Албанци упорно тврде да мисију Еулекс неће прихватити у овом облику, изгледа да је ово покушај притиска на Србију да мало „олабави” свој став према тој мисији. С друге стране, не верујем да би Албанцима сада користило нешто тако, ни у медијском, ни у политичком смислу. У том случају би наша држава могла да одговори веома оштро, да блокира граничне прелазе и да „заврне” доток струје Косову – каже Лазански.

Новинар и аналитичар Милован Дрецун каже за Пресс да се „ова тема понавља с времена на време”.
- Питање је, ипак, колико би све то користило Приштини, јер би се она на тај начин много компромитовала. С друге стране, свакако постоје везе косовских Албанаца и Ал Каиде – каже Дрецун.