Мештани Бача у страху, па и дању закључавају капије

11-08-2013 10:29:39 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Док полиција тврди да ће брзо расветлити смрт Имреа Пала (75), становници питомог војвођанског села немају мира.

За убицом који је зверски мучио, а затим убио девизног пензионера Имреа Пала (75) - чије је тело у четвртак нађено у септичкој јами у дворишту његове куће у Улици Иве Лоле Рибара у Бачу - полиција и даље трага.

- Досад смо привели неколико особа, али су сви они после саслушања пуштени. Ипак, на путу смо да расветлимо ово тешко убиство, а очекујемо да ћемо решити и злочин из октобра прошле године, када је убијена девизна пензионерка Гертруда Дабић (70) из Бача. Мештани немају разлога да буду забринути јер ће веома брзо бити расветљена ова два свирепа убиства - каже извор Курира.
Ћерка у Немачкој
Имре Пал је убијен из користољубља, а наш извор додаје да полиција још не зна колико је тачно пара однето и да ли је нешто од ствари изнето из Палове куће.
- Имреова ћерка живи у Немачкој и тек после разговора с њом очекујемо да ћемо доћи до података колико је могао имати пара у кући - додаје наш извор. Мештани Бача јуче нису крили страх, који се у њих увукао још од октобра прошле године, када је на сличан начин убијена девизна пензионерка Гертруда Дабић (70), која је живела сама после смрти супруга.
- Знамо се углавном сви у селу. До пре годину дана нисмо имали потребе ни ноћу да закључавамо куће, а сад капије закључавамо и дању! Много се плашимо... Ја нисам девизни, већ србски пензионер, али без обзира на то што немам велику пензију, ипак се плашим! Није ми до пара, него зар треба да ме неко на тако грозан начин убије због новца? Нека ми траже, даћу им ту сиротињу коју имам, само да не завршим како је завршио Имре, на дну септичке јаме - каже старији мештанин Бача.
Долазио лети
Иначе, Имре је у породичној кући својих родитеља у Бачу боравио само преко лета, а на јесен се враћао у Немачку, где је пензију стекао као камерман на једној телевизији. Комшије кажу да је био у добрим односима са свим суседима и мештанима, али и да је имао веома мало пријатеља и да је ретко кога пуштао у кућу, коју од улице дели висок зид и тешка капија. Занимљиво је и да нико од комшија није приметио нити чуо ништа сумњиво.
- Годинама сам радила у иностранству. И шта сад, ко ће ме заштити под старе дане? Ја не живим сама, имам децу и унучиће, али шта да раде они који су сами? Када ће се тим убицама стати на пут? Желим да уживам у пензионерским данима, а не да бринем да ли ће ме неко убити - прича мештанка која није желела да јој се објави име.