Убијен киднапер који је отео девојчицу и одвео је у дивљину

11-08-2013 12:26:58 | | БЛИЦ/ mojenovosti.com |

Агенти америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) синоћ су пронашли и убили човека за којег се сумњало да је киднаповао једну тинејџерку у Калифорнији и затим са њом побегао у дивљину савезне државе Ајдахо, саопштиле су америчке власти.

Киднапована девојчица, 16-годишња Хана Андерсон, пронађена је и налази се "у прилично добром стању", изјавио је шериф округа Сан Дијего, Бил Гор, и додао да ће она бити пребачена у болницу, пренела је агенција АФП.

Џејмс Ли ДиМађо (40) је убио Ханину мајку Кристину Андерсон и млађег брата, осмогодишњег Итана, чија су тела пронађена 4. августа у запаљеној ДиМађовој кући у Булевару, градићу источно од Сан Дијега у Калифорнији.
Отмичар, за којег Ханин отац Брет Андерсон наводи да је био близак породични пријатељ, пронађен је након што је један грађанин дојавио да је на удаљеној локацији у централном Ајдахоу приметио мушкарца и девојчицу.
Полиција је из ваздуха уочила место на којем су камповали ДиМађо и отета девојчица, након чега су на лице места стигли агенти ФБИ-а, од којих је један убио отмичара. Није познато да ли је он био наоружан и да ли је пуцао на агенте.