НАЈПАМЕТНИЈА ДЕВОЈЧИЦА НА СВЕТУ

14-08-2013 11:07:16 | | / mojenovosti.com |

Четрдесетпетогодишњи Британац Дин ,отац мале ученице из енглеског града Нортгемптона , одвано је запазио да са његовим дететом нешто није у реду.У време кад друга деца њеног узраста обично уче да изговарају речи, његова мала Керис је могла напамет да наброји десетак престоница различитих земаља.

Учитељица првог разреда ,уместо да проверава како је Керис савладала технику читања ,молила је своју ученицу да нагалс чита за своје друштво из одељења ,уверена да ће им тако на најбоњи начин демонстрирати пример правилног енглеског .

Отац је посумњао да су свему криви гени ( сам Дин је имао по тестовима организације Менса IQ 142) , али се надао да ће се то променити .

“Низашто на свету не бих повео кћерку на тестирање пре него наврши 11 година, јер она је обично дете“ говорио је новинарима забриути отац.

Али на крају је ипак олучио:одвео је кћерку на проверу коефицијента интелигенције.

Резултат је био IQ: 162!

Док трепнеш оком, Дин се сетио да су Алберт Ајншатјн,Бил Гејтс и Стив Хокинг сакупили по 160 поена сваки, а ученица их је као од шале превазишла за два поена !

Сада Керес озбиљно претендује на официјелно звање најумнијег детета у земљи , а можда и на свету.

Према мишљењу специјалиста,једанаестогодишња девојчиац Керис Куксами –Парнел улази у оних 0,004 процента људи кји су тако успешно прошли тест Менса.

Уосталом,сама девојчица не сматра да се слава ,као што се каже, обрушила на њен живот :она припрема да ускоро посвети време математици, моди и веселим доживљајима.

А тек кад одрасте,по личном признању, „постаће познати финансијски стручњак,пре свега гувернерка Енглеске банке „,млађа колегиница наше Јоргованке Табаковић .

И ко зна ,можда ће је нека будућа Влада Србије позвати да среди стање у србским финансијама, уколико се до тада не среде , што је тешко поверовати.