Србија укида визе за Малезију, Јерменију и Азербејџан Опширније: http://rs.sputniknews.com/srbija/20150602/2289703.html#ixzz3byjwX2jB

03-06-2015 08:39:19 | | / vostok.rs |


У наредној групи земаља чијим грађанима размишљамо да укинемо визе су Малезија, Јерменија и Азербејџан, изјавио је у Горњем Милановцу потпредседник Владе Србије Расим Љајић.

Према његовим речима, овај процес ће, уколико не буду постојале техничке или неке друге препреке, бити настављен — негде ће се једнострано у потпуности укидати визе, а понегде сезонски, за време туристичке сезоне.

„Нама је циљ привлачење што већег броја страних туриста, а негде ћемо покренути процес потписивања споразума о укидању виза са тим земљама“, навео је Љајић истичући да је веома важно да грађани Србије могу да путују у што већи број земаља без виза.

Он је најавио да ће са неким земљама бити закључени билатерални споразуми о укидању виза.

Љајић је подсетио да је са министрима спољних и унутрашњих послова направљен списак за потпуно укидање виза за 10 земаља.

Он је прецизирао да ће визе, између осталог, бити укинуте за држављане Катара, Кувајта, Омана, Бахреина, Венецуеле, Панаме, Јамајке, Парагваја, Колумбије и Гватемале.