Шизофрени станари Беле куће учинили су Американце омраженим народом

20-08-2013 08:31:59 | | Факти/ mojenovosti.com |

Пише: Пол Крејг РОБЕРТС Aутор овог текста био је помоћник министра финансија САД и члан редакције Wall Street Journal. Радио је и као коментатор у новинама Business Week, Scripps Howard News Service и Creators Syndicate и одржао велики број предавања на разним универзитетима. Његови текстови објављени на Интернету привукли су пажњу у читавом свету

КАКО Вашингтон губи власт над светом - суочивши се са напослушношћу Венецуеле, Боливије и Еквадора, а сада још и Русије - влада САД, наочиглед свих, показује ерупције гнева.


Бела кућа и Конгрес демонстрирају детињасто понашање због којег мора да црвени сваки Американац.

Своје незрело понашање Вашингтон је последњи пут испољио у одговору на чињеницу да је руска миграциона служба дала азил америчком обавештајцу Едварду Сноудену.

Уточиште је дато на рок од годину дана, тј. за период током којег се разматра Сноуденова молба о трајном азилу.

Пошто је претворио САД у земљу без закона, Вашингтон више нема никакву концепцију судског поступка. За закон се сматра све што служи Вашингтону. По мишљењу самог Вашингтона, закон - није ништа друго него његова сопствена жеља.

Са сваким човеком или земљом, који се противе закону Вашингтона, поступаће противзаконито.

Пошто се Обама, као и Буш пре њега, обично не потчињава закону САД, Бела кућа сматра да председник Русије, Путин, такође не треба да се потчињава руском и међународном закону већ да укине одлуку миграционе службе о давању азила и испоручи Сноудена Вашингтону.

Вашингтон је очекивао да ће му Русија предати Сноудена само зато што су они то захтевали. Вашингтон као двогодишње дете не може да схвати да његови захтеви немају приоритет у односу на међународни закон и на унутрашње правне процесе сваке земље.

Како је Русија само смела да стане у одбрану закона и против „незаменљиве нације“?!

Званични представник Беле куће изјавио је да морон из Беле куће може да казни Путина тако што следећег месеца неће отпутовати у Москву на састанак са њим. Сигуран сам да је Путину свеједно да ли ће се морон из Беле куће појавити или не.

Време владавине морона из Беле куће ближи се крају, ипак, Путин, ако га CIA не убије, остаће да влада још један мандат. И више од тога, одсад ће сваки руски председник знати - реч САД ништа не значи.

Клинтон, оба Буша и садашњи морон из Беле куће прекршили су све споразуме које је Реган закључио са Горбачовом. Зашто да се председник Русије, земље која се руководи законом, састаје са тиранином?

Не желећи да заостају за детињастом Белом кућом, чланови Представничког дома САД и Сената додали су свој „цент“ у срамоту Америке. Према новинским извештајима, мамлази из Конгреса „љутито су реаговали“ и упозорили на „озбиљне последице за америчко-руске односе“. То је једна у низу демонстрација огромне надмености САД. Само Русија треба да брине о последицама. А Вашингтон не треба да брине. Његово Императорско Височанство једноставно ће Путину ускратити аудијенцију.

Изгледа да Конгрес није свестан сопствене шизофреније.

С једне стране, Конгрес је забринут због противзаконите и противуставне шпијунаже Националне агенције „Штази“ - посебно због шпијунаже самог Конгреса и - покушава да ускрати финансирање програма за надгледање. Амандман на рачун војних расхода, који је поднео републиканац из Мичигена, Џастин Амаш, готово да је прошао. Тај амандман је победио са малом предношћу гласова добијеним у индустрији шпијунаже.

С друге стране, без обзира на забринутост због ухођења, Конгресу је потребан скалп одважног хероја Едварда Сноудена који им је испричао о том ухођењу. У овом случају видимо испољавање историјске глупости владе - пуцај у гласника.

Само неке десничарске луде верују да је универзално праћење сваког Американца неопходно ради безбедности САД.

Национална агенција „Штази“ бориће се из све снаге и уцењивати све чланове Представничког дома и Сената, али ће та уцена сама по себи подрезати крила агенцији, или се, макар, можемо томе надати. Ако се то ускоро не догоди, агенција ће имати времена да организује исфабрикован случај за скретање пажње, који ће потрести народ налик на стадо оваца и учинити крај покушајима да се обузда агенција превараната.

САД се налазе на ивици економског колапса. Такозвана „велесила“, земља-банкрот, после осам година покушавања није могла да освоји Ирак и била је приморана да се преда. После једанаест година „велесила“ је поражена у Авганистану од стране неколико хиљада лако наоружаних талибана и сада, подвивши реп, бежи у заклон.

Вашингтон компензира своју војну импотенцију чињењем ратних злочина против цивилног становништва. Амерички војници су одличне убице жена, деце, сеоских старешина и сарадника хуманитарних организација. Све за шта је способна моћна „велесила“ је - да пуца из беспилотних авиона по стамбеним зградама фармера, земуницама, школама и медицинским центрима.

Шизофрени станари Беле куће учинили су Американце омраженим народом. Они који планирају да побегну од растуће тираније већ схватају да ће их, где год да потраже уточиште, примати као паразите из најомраженије нације, а они ће играти улогу жртвеног јарца и такође бити изложени ризику да буду уништени у репресији против недавних злочина Вашингтона.

Вашингтон је упропастио све перспективе за Американце како у својој земљи, тако и у иностранству.