Навали народе – Руска војска најавила распродају

11-06-2015 09:56:40 | | / vostok.rs |


Руска војска је почела да распродаје вишак своје опреме, која датира још од 1896. године.

Руско Министарство одбране најавило је „невиђено великодушну аукцију“ и распродаје све — од старинских постављених јакни (популарно названих „ватник“) до логистичке опреме, мотора за тенкове и перископа за ноћно осматрање, као и једно цело поморско пловило (које је пре зрело за ремонт).

Потенцијални купци имају времена до 29. јуна да Министарству одбране доставе своје захтеве, а прва аукција биће одржана 21. јула, на форуму „Армија 2015“ у граду Кубинка. Почетне цене за већину ставки тек треба да буду утврђене. Већи део опреме је из претходних 70 година, иако је једна плутајућа радионица направљена још 1986.

„Руско Министарство одбране организује отворену аукцију, која храбрима пружа могућност да остваре своје најсмелије и најфантастичније идеје уз помоћ наше опреме — направе сокоћала која још увек нису створили конзервативни бескичмењаци, инжењери модерног; као и да модификују постојеће аутомобиле у војном стилу“, пише на фејсбук страници Министарства одбране.

Ово је тек друга аукција, а према наводима министарства, уследиће отворене понуде широј јавности. Министарство је аукцију рекламирало и на својој званичној страници на Твитеру.


#КупујВојнуОпрему Направи роштиљ за 130 пријатеља са КП-130 покретном кухињом. Неопходни додатак за активну доколицу.

Поред отворених кухиња у приколицама, потенцијални купци могу да шаљу понуде за КУНГ, војни модуларни систем кампера који има и простор за становање и кухињицу.


#КупујВојнуОпрему „Телогрејке“ су поново у моди: старинске постављене јакне за свачији укус. Чувајте се француских фалсификата!

Поред постављених јакни, војска нуди и неколико варијација војних чизама, 4.242 војна зимска капута и 1.655 генералских капа.


Аукција #КупујВојнуОпрему! Ништа не може да превазиђе поузданост војног УАЗ-таблетка комбија. Са њим сте увек на точковима!

Многа возила, укључујући амбулантна кола, камионе и лимузине репрезентативне класе, направљена су у претходних 15 година, иако већина специјалних возила датира још из 1980-их. Једна јединствена ставка је ПБ-3М машина за постављање шина, која би власнику омогућила да постави шине до било које дестинације ка којој се упутио.

Цео каталог укључује све — од некоришћених ТВНО-2 уређаја за ноћно осматрање и оптике, до дизел мотора и резервних делова.