"БиХ направљена у Бриселу и Вашингтону" !

24-08-2013 06:20:41 | | Вести онлине/ mojenovosti.com |

"Пример за ово је БиХ, у чији састав улазе Република Србска и Федерација БиХ. То је апсолутно вештачка творевина, направљена у кабинетима Брисела и Вашингтона. Творевина без националне идеје, без јединственог државотворног народа. Ту нема ничега. Нема ни историје", истакао је Решетњиков у филму "Србија данас", који је снимио Руски институт за стратешка истраживања после његове недавне посете Србској и Србији.

БиХ: Вештачка творевина Европе и Америке

Србска жеља за самоодржањем

Он је нагласио да је "Република Србска, иако у саставу те БиХ, израз српске воље, српске жеље за самоодржањем, за очувањем свог народа и своје традиције, своје вере и свог идентитета".


Решетњиков је оценио да Република Србска изгледа стабилно и уређено и да у њој живи онај део србског народа који је у овој или оној мјери одбранио право на сопствени развој.


"Оставимо ли по страни Републику Српску, јасно је да су и у Србији и у Црној Гори, у којима живи велики део србског народа унутар којег се прави вештачка подела, на власти људи који су непомирљиво оријентисани на Запад".


За разлику од њих, председник Републике Српске Милорад Додик држи веома тврду позицију у одбрани права Срба на широку аутономију у БиХ. Он активно економски сарађује са Русијом и због тога је изложен најстрашнијем притиску Запада и САД, који су очигледно намерили да га смене са те дужности. Тренутно смишљају различите варијанте како да га смене", нагласио је Решетњиков.


"Додик се чврст држи"

Подсетивши да је приликом недавне посете Србској имао сусрет са председником Републике, Решетњиков је оценио да Додик засад испољава снагу политичке воље и чврсто се држи.


"Замолио ме је да пренесем Москви да је Република Србска спремна не само за продубљавање економских, већ и политичких, културних и хуманитарних веза са Русијом", подсетио је Решетњиков.


Он је додао да је и међу Србима у Републици Србској веома много оних који стоје на националним традиционалистичким позицијама.


"Могло би се чак рећи да су такви на србофилским позицијама. Они су аутоматски русофили, јер су србофили они који воле свој народ, своју отаџбину и своју веру. Србски русофили су верујући људи који припадају цркви. Надахнула ме је њихова љубав и оно што осећају према Русији. То је љубав према историјској Русији", закључио је Решетњиков.