СВЕДОЦИ ПРОГОВОРИЛИ ЕУЛЕКСУ:Тачију одбројани дани?

24-08-2013 03:09:04 | | СРБски ФБРепортер/ mojenovosti.com |

Три сведока сарадника дали су изјаве тужиоцима Еулекса у Приштини у вези с тешким злочинима учињеним после сукоба на Космету, као што су убиства која су окрактерисана као “политичка убиства”.

Осуђеници Бесник Хасани, Спенд Керими и Скумбин Мехмети добили су статус сведока – сарадника, преносе електронски медији, наводећи да су сва тројица осуђени по 30 и више година.

Хасани и Керими су били полицајци окупаторске шиптарске полиције на Космету, док је Мехмети осуђен због убиства једног полицајца Унмика.

“Они су почели да сведоче и да дају изјаве за тешке злочине учињење у регији Приштине и Метохије”, рекли су извори Еулекса.

Сва тројица су се, како преносе медији наводећи изјаве више извора, сами понудили да сведоче о тешким злочинима, то јест послератним убиствима у регијима Приштине и Метохије.

Тим поводом јавни тужиоци верују да се путем ових изјава и сведоцења могу открити убиства Ђемајла Мустафе и Тахира Земаја, саветника тадашњег окупаторског шиптарског предеседника на Космету Ибрахима Ругове, директора урбанизма у Приштини Ређепа Луција и још неких “политичких убистава” на Косову и Метохији.