Милан Попарић из банде "Пинк пантер" ухапшен у Швајцарској, у акцији учествовало 50 полицајаца

31-08-2013 03:11:32 | | БЛИЦ/ mojenovosti.com |

У Швајцарској је ухапшен члан криминалне групе "Пинк Пантер" који је прошлог месеца побегао из швајцарског затвора са још једним осудјеником, саопштила је полиција.

Како је пренела јужноафричка агенција Сапа, 50 полицајаца је учествовало у хапшењу 34-годишњег Босанца који је пронађен у четвртак у једној кући на западу Швајцарске у Шател Сен Денију.

Иако агенција не наводи име ухапшеног, по подацима је очигледно да је реч о Милану Попарићу који је служио седмогодишњу казну затвора због пљачке продавнице накита 2009. године. Он је трећи члан Пинк Пантера који је од маја побегао из швајцарског затвора.
У бекству су имали помоћ два сарадника која су била наоружана. Помагачи су током времена предвидјеног за вежбање комбијем пробили капију и бодљикаву жицу, а затим пребацили мердевине преко ограде.
Група пљачкаша "Пинк Пантер", чији су чланови углавном са простора бивше Југославије, најуспешнији су пљачкаши накита на свету. Према подацима Интерпола, они су од 1999. у спектакуларним акцијама опљачкали накит у укупној вредности од 330 милиона евра.