НАТО лобиста Данај: Ко је против Природне Албаније, тај је за рат!

02-09-2013 11:57:47 | | / mojenovosti.com |

“Оно што је могуће за Црну Гору, Хрватску и Словенију мора бити могуће за албански народ, посебно када чини двије трећине становништва на исто толикој површини, то јест, на албанским територијама. Чему дупли стандарди”, казао је он новинама Згјошћиптар, преноси Дан.

Данај је иницирао потписивање петиције међу Албанцима, која ће бити упућена западним владама како би им се омогућило стварање Природне Албаније, а тврди да су је потписали и неки посланици из Црне Горе.

“Природна Албанија ја кључ за мир и стабилност у региону. Они који су против тог пројекта заправо су за ратне стријеле. Тај пројекат не само да је у складу са европским стремљенима Албаније већ је и основни предуслов за евроинтеграције”, рекао је он.

Данај је додао да се у Црној Гори ових дана прави “превелика бука” у вези са потписивањем петиције, наводећи да Црногорци заборављају да морају бити фер према Албанцима.

Он је казао да је захтјев за укидање одлука Лондонске конференције, одржане 1912. године, легитиман и њега је, како тврди Данај, потписало 59 посланика са природних албанских територија.

“Имамо право на то, јер је 16. децембра 1912. године укинут наш акт о независности Албаније од 28. новембра 1912. године донијет у Валони, према којем смо били у границама Драч-Скопље-Превеза-Прешево. То је наше неотуђиво право. Црна Гора ових дана прави превелику буку око те наше петиције. Црногорци заборављају да морају бити фер према Албанцима. И Црна Гора је укинута Версајском конференцијом и претворена у србско-хрватско-словеначко царство, да би након много деценија и у заједници са Србијом, захваљујући Бриселу, постала поново независна, казао је Данај.”, навео је он.